Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: America, Omul. Interviu

Puneti-i intrebari “la comentarii”. Intrati in direct cu Nic Sirbu. Vorbim de cei 7 ani de uichenduri americane. 7 ani de America. O dată întors, Nic Sîrbu a devenit ziarist şi, apoi, şi publisher la Caţavencu.

Plecase cu un doctorat in America. Pe astro-fizica, inceputul-sfirsitul universului. 7 ani a bătut-o în lung şi-n lat. S-a întors în România o dată cu 2005, Romania intrata în UE.

Ca întîmplare: “În 2001, cînd a fost cu 11 septembrie, eram şi bărbos şi tocmai făceam şcoala de zbor, şi, brusc, n-am mai putut nici să termin chestia aia.”

De ce s-a întors?

“Aici sînt mai în apele mele. Mi-era dor.”

Taguri , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

67 comentarii

 1. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:24 pm

  Sa stii ca cel mai mult se ingrasa nu de la mincare, ci de la stat enorm de mult in masina. Bine, si de la mincare, dar mai ales de la masini. Am vazut americani care s-au suit in masina, au intors, au dus masina pe partea cealalata a soselei si au coborit ca sa mearga la frizerie.

 2. Comentariu scris de vecinu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:28 pm

  mardigrass? ai fost? daca da, cum e?
  daca nu, cum e ? :)

 3. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:29 pm

  Unul dintre cei mai faini oameni pe care i-am gasit era un indian batrin, prin sudul Oregonului, care era bucatar la cazinou noaptea, iar ziua pescuia raci cu un curcan de un dolar. Avea un piton pe care-l chema Monty (Monty Python, haha, putini s-au prins, eu am fost surprins ca stia de MP) si o sticla de Jack Daniels si prindea zece raci in juma’ de ora. Foarte tare, tipul!

 4. Comentariu scris de istodor
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:29 pm

  intre picnic si gratarele americane care-i diferenta

 5. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:30 pm

  In uichend fac si ei ce face tot omu’: dorm mai mult, maninca mai bine, se uita la tembelizor, trintesc un gratarel… merg in parc cu copiii, din astea.

 6. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:32 pm

  pai, un picnic il faci in aer liber, cu orice; te duci cu o paturica, un cos/o sacosa cu mincare (senvisuri, fructe, ce vrea muschii tai), ceva de baut, si stai la iarba verde si te simtesti bine. Iar gratarul e gratar, si-l poti face si-n curtea casei. Dar presupune sa arzi ceva: cirnati, burgeri, friptane, peste, legume daca esti vegetarian…

 7. Comentariu scris de istodor
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:32 pm

  e adevarat filmul in vino veritas, cu traseul vinului?

 8. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:34 pm

  Da, am petrecut multa vreme in zona, sint o gramada de vinarii in jurul orasului San Francisco, dar Napa si Somona sint “vaile” cele mai cunoscute (si turistice, desigur: fac aia la bani din vizite de degustari, ramii timpit!). De fapt, am mers odata si cu bicicleta (vreo 60 de km, cred) sa bem acolo. E o zona foarte faina, cu brinzici si vinuri si alte bunatati.

 9. Comentariu scris de istodor
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:40 pm

  ai suferit de frig? de cald? cind nu e bine in america?
  nebunia cu armele nu te-au facut fragil? nu te-ai temut? ai avut arma?

 10. Comentariu scris de istodor
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:45 pm

  cit de american esti? ca ochi. zic. in romania?

 11. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:46 pm

  haha, n-am avut arma, desi mi-ar fi fost foarte usor sa iau una la negru. Indata dupa ce am ajuns eu acolo s-a intimplat masacrul de la Columbine High School, cu aia doi dementi, si a inceput si mai serios discutia cu portul armei. Frica nu mi-a fost foarte tare, n-avem de ce, zonele nasoale erau in alta parte, in genere. Pe de alta parte, am vazut, intr-o crisma din Arizona, pe mai toti clientii cu pistoale la vedere, la briu, sint convins ca aveau permis de port-arma, ca nu-i nimeni chiar atit de timpit. Inclusiv chelnerita avea un pistol.
  Am suferit si de cald, si de frig, dar cel mai rau de umiditate: verile din Philadelphia erau fierbinti (asta era ok) dar si foarte umede: 99% saturare a aerului, ceea ce ma facea ca, in drum spre scoala, sa intru in fiecare magazin de pe traseu pt o gura de aer conditionat. Si am prins si o coada de uragan , tot in Philly, a fost singura data in viata mea cind am vazut ploaie cazind orizontal, de la vintul extrem. Am trecut si pe calea tornadelor, dar nu ne-am intimplat pe-acolo in acelasi timp:). Si am vazut si zapezi blocind Chicago-ul, si arsita extrema din Death Valley… Pina la urma, te obisnuiesti cu toate. Insa, dpdv al climei, San Francisco era de departe cel mai misto. Dincolo de faptul ca e si cel mai frumos oras al Americii, in opinia mea (si a multor altora).

 12. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:48 pm

  Ce am remarcat (eu si colegii mei de clasa din liceu, la intilnirea de 10 ani) era ca eu aratam mai tinar decit ei. Or fi fost E-urile si conservantii (preservatives, cum le spun ei, infinit motiv de glume proaste intre noi, romanii), o fi fost aerul mai curat? Habar n-am. Altfel, romanii de acolo imi spuneau ca nu par roman. Bine, unii ziceau ca-s tatar (inclusiv o turcoaica, a venit la mine vorbind in tataraste), altii ca-s ungur… le venea greu sa creada ca sint di ROmania. Da’ le aratam pasaportu’:). Pe aici nu cred ca sint luat de strain, nu are nimeni motive.

 13. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:50 pm

  In schimb, dupa sapte ani pe acolo, vad eu cu alti ochi romania. Imi sare mult mai usor in ochi orice magarie, nesimtire a functionarilor publici (deci platiti si din banii mei), orice grobianism de pe strada… si mai ales absenta zimbetului pe fetele oamenilor. De fapt, prietenii mei americani si de-aiurea care m-au vizitat de cind am revenit in tara asta remarcau in primul rind: ca oamenii sint tristi, pe strada, in masini, la birou.

 14. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 2:59 pm

  Daca or mai fi intrebari, eu mai intru sa mai raspund, dar mai rar, deocamdata intru-ntr-o sedinta. O dupa-amiaza faina tuturor!

 15. Comentariu scris de istodor
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 3:00 pm

  in ro unde mergi?

 16. Comentariu scris de Nic Sarbu
  Publicat la data de 24.11.2009, ora 3:10 pm

  Mai mult la munte decit la mare. dar n-apuc sa merg foarte des, mereu e cite ceva de facut la lucru. Am descoperit, insa, citeva coltisoare foarte faine. Da’ nu le spun aici, ca se duce toata lumea si ramin eu fara loc:D

 17. Comentariu scris de ComprarVmx
  Publicat la data de 12.1.2012, ora 6:52 am

  Saudações. Na verdade, eu fiz algumas navegar na web e dar início a este blog. Vimax Eu firme especial deste blog apresentam-se e é bastante incredible. Vimax I indubitavelmente genuinamente prazer o seu website.Perfectly, o pedaço de postagem é no juramento do melhor, pelo menos nesta genuinamente pena apesar assunto. VigRX Plus, Penis Enlargement. Vimax.

Trackbacks

 1. Nic Sirbu despre America lui: “am dormit pe guri de metrou in NY” » uichendist.ro
  24 November 2009

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube