Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Shoppingul dulce, Viscri Roades

De şase ani, de când a început magnetul turistic să emită,

femeile câştigă un ban cinstit cu ciorapul de lână, papucii de pâslă groasă, care iarnă nu numai că nu te lasă, sunt o adevărată plăcere pe gresia noastră rece şi insipidă de la bloc, gemurile diverse pomenite mai sus. Bărbaţii mai salahoresc vara la restaurări şi au ocazia de a se pili legal, pentru că fac rachiu tare rău pentru turişti.

Preţurile sunt piperate:

35 de lei o jumătate de pălincă mai tare decât OMV Carerra 101 octane, 60 de lei un pâslar, 100-150 lei o vestă de lână. Mai ieftin însă decât la magazinul de fiţe populare de la MŢR şi în plus daţi o şansă unor oameni să trăiască şi să nu părăsească regiunea asta binecuvântată de Dumnezeu cu atâta frumuseţe. Marele pericol care paşte satul Viscri şi altele cu potenţial turistic din zonă este ca ele să nu devină un fel de zoo cu locuitori “autentici”, pentru Occidentalul bio în căutare de paradisuri pierdute.

Pentru moment, sunt departe de această viziune. Capitalul şi banul, fie el şi bine ambalat etic, pot produce oricând surprize.

Tristes tropiques, cum spunea bunul Claude L. Strauss.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube