Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Socotelile

P1010022Incepe 2010. Uite unde-am fost dus de-acasa in 2009: Belciugatele, Valea Doftanei, Slanic-Telega, Cimpulung Muscel, Moeciu-Bran, Craiova, Paris, Budapesta, Constanta, poiana Tapului, Nordul Moldovei, Sibiu, Sighisoara…

VOI, voi, cu ce v-ati ales? UN JOC! O calatorie adusa la buricele degetelor voastre, ATI CALATORIT DIN FATA COMPUTERULUI. Ia, domle, ce-o mai face uichendistul? Am transmis in direct ceea ce am trait. Ati putut in timp fizic sa vedeti unde sint, ce fac, sa-mi dati sfaturi. Va multumesc!

Eu? Chiar mi-am cunoscut limitele. Sa calatoresti obligat saptamina de saptamina nu-i lucru usor. Sa folosesti tastatura, netul in tren, lovit de vinuri diverse in paturi ostile. Sa produci filme, sa le urci pe you tube, dupa ce-ai testat mincaruri care mai de care mai savuroase, iar e curat leac de damblageala.

O spun deschis: mi-am facut-o singur, mi-a placut imens. Am devenit testăr de mîncăruri, vinuri, paturi, gazde. Voi ati avut cel mai tare joc de pe net. O provocare pe care cu greu o gasesti pe net.

AICI e momentul sa multumesc: Lui Oly, ca sintem impreuna. Hotnews-ului si lui Margarit personal, ca-mi gazduiesc jocul, lui Cristi Pantazi ca-mi suporta capriciile. Paravionului si lui Remus Visan, ca ma zboara unde am eu chef. Si lui Carl Reh Winery si Rodicai Capatina, pentru debutul meu de uichendist.

Si iar sa multumesc: lui Dragos Lumpan pentru interviul acordat despre anii lui in transhumanta. Lui Bumbutz pentru lansarea aici a revistei sale. Lui Adrian Darabana si Lucian Ban ca au cintat Tuba pentru uichendist.ro.

De neuitat cei ce mi-au incredintat povestile lor: Mirel Banica, Cornel Ivanciuc, Mihaela Radulescu. Cu ei am fost de la Dedulesti, Viscri, Etna la Monte Carlo.

Si lor ca m-au purtat in timp si arta: Radu Paraschivescu, Ioana Pirvulescu, Ioan T.Morar.

Şi acum hai sa vedem drumurile testate de mine. Puteţi avea încredere. Am fost treaz de cîte ori am dat Ratingul locului: ENDORFINELE.

Belciugatele. Cu minunea Lily.

Valea Doftanei. Cu iubita mea.

Slanic-Telega. Cu Cacarumbas.

Cimpulung Muscel. Pardon, Merci.

Moeciu-Bran. Cu legende si chiciuri.

Craiova. Strehaia si Beharca.

Poiana Tapului. Cu prietenii.

Nordul Moldovei. Cu Oly. La Palma.

Sibiu. La Astra Film Festival.

Budapesta. Cu Paravion.

Calarasi Ostrov. Adamclisi. Dervent. Murfatlar.

Sighisoara. excursie cu elevii.

Constanta. Bombardata.

Parisul. Iar cu Paravion.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

3 comentarii

 1. Comentariu scris de un om simplu din popor
  Publicat la data de 28.12.2009, ora 6:55 pm

  Stii cui ii pasa?

  Tie si unui grup de 10 oameni. Fii mai interesant, ce naiba!

 2. Comentariu scris de napirstoc
  Publicat la data de 28.12.2009, ora 7:24 pm

  din drumurile tale, eu am ramas cu gandul la frantuzoaica de la Clos des Colombes, si n-o vad pe lista ta
  cand/daca oi mai ajunge la mare, o sa caut locul

 3. Comentariu scris de mihai covaciu
  Publicat la data de 5.1.2010, ora 11:17 am

  A propos de teza budhistă conform căreia omul trăieşte mai multe vieţi până să ajungă la perfecţiune : dacă aş fi trăit între anii 1849-1917, mi-ar fi plăcut ideea să fiu…Calistrat Hogaş ! L-am citit pe vremea în care lecturile erau obligatorii – nu facultative… Călare pe Rosinanta lui cu nume dulce (Pisicuţa), bătând munţii, trăind din plin şi mâncând ca un spart : dar mai ales hiperbolizând totul, tot ce vedea, tot ce simţea, cu toate „simţurile iritate” (Călinescu). Ca şi mine, era paralizat şi Hogaş de clasici (s-a apucat să scrie la bătrâneţe, după îndelungi examene de conştiinţă). Parcă mă văd călare hai-hui, alături de el, simţind enorm de mare sau imens de mic, mâncând pantagruelic, scriind de plăcere şi fără presiune ; adoptând în premieră downshifting-ul de care se vorbeşte în 2010 ca despre o descoperire… Un adevărat precursor al căii lente…

Trackbacks

 1. Belciugatele, Valea Doftanei, Slanic-Telega, « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET
  28 December 2009
 2. Istodor » Blog Archive » Belciugatele, Valea Doftanei, Slanic-Telega,
  28 December 2009

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube