Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Crasna-Cernauti

 • P1010010Malanca umbla toata noaptea. Uriasii ursi cu aripi sint golgota, sint paradis. Din ospetie in ospetie. Crasnenii deschid usa urarilor. E mindrie sa ai ce da de mincare colindatorilor. Iar criza a lovit Crasna drept in crestet.
 • Culmea, cum zicea Tzuca, criza i-a pus pe oameni sa renunte la cumparaturile de suc ori prostii de la magazin si i-a adus cu picioarele prin padure dupa ciuperci, dupa cele naturale.
 • Un astfel de produs este sucul de mesteacan. Da, cine ar fi crezut? Te duce unda sucului astuia sca o apa limpede de izvor si-n capul ei, in urma ei dai de dulceata usor parfumata, neverosimila a mesteacanului. Se scoate din mesteacan la vremuri stiute de padurar. Cu un cutit se taie la vena si din vena picura sucul.
 • Si salbaticiunea inseamna criza. Promisiunea aceleiasi Tzuca era un gratar cu salbaticiuni. Iepure, caprioara, urs. N-am stat intratit fiindca nu m-as fi intors niciodata pe blog.
 • Malancile sint urmate ori inaintate de Camionul/carul cu muzica. Un camion amenajat in spate ca o scena de spectacol. Acolo sus State de Romania ia in ironie groasa muzicile vedeta. Loredana si muzica de la State de Romania au fost luate in balon.

 •  

 • Alt teatru ce spune adevarul sub masca este  Tiganii. Colinda mascati si vorbesc despre lenea crasneanului de a-si mai lucra pamintul, despre cheful de imbogatire al altora. Un ziar Catavencu rural.
 •  

   

   

   

  Codrenii este ultimul teatru vazut de mine. Codrenii sint haiduci. E luata in tarbaca bogatia. Nu e ridicata in slavi saracia, insa.

  P1010006

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube