Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Crasna-Cernauti, Mincare si bautura traditionala, Omul. Interviu, Rating in endorfine, Socotelile

P1010003Echipajul uichendist pentru Malanca: Alexandru Tomescu, maşina lui Alexandru, Cosmin Bumbuţ, Nicoleta Zagura şi uichendist.ro. Ideea a fost a Nicoletei.

Timp efectiv de ajuns în Crasna: 12 ore dus, 12 întors.

Drum E 85 Bucureşti-Siret. Apoi, Siret – Crasna. Dupa Siret, fara sa cunosti limba rusa sau drumul, nu prea nimeresti. In Crasna limba romana e legea.

Popasurile echipajului: Marginea Suceava, Pensiunea Memory – Suceviţa, Cernăuţi Ucraina. Popasuri de shopping-mîncare-dormit. Şi la dus şi la întors.

Motivul: Malanca, joc de măşti în Crasna, cu ocazia Anului Nou. Malanca durează 2 zile pînă în seara de Sfîntul Vasile.

Ce e bine, ce e rău: Un turism adevărat nu există. Şi fără hodina şi mîncarea Anei Istrate, prietenă bună cu Nicoleta Zagura, ne-am fi descurcat mai vag. Sa nu vorbim despre net. Gazda noastra avea, in general, e un moft. Sa nu vorbim despre minime conditii de igiena. Gazda noastra avea baie-toaleta. Cei bogati, au, ceilalti, aleatoriu. In rest, toaleta e-n fundul curtii.

Oamenii sînt ospitalieri cu adevărat. De un bun simţ ieşit din comun. Dar un uichendist fără un sprijin adevărat e pierdut în spaţiu, mai ales pe timp de iarnă şi-n prag de An Nou, stil vechi. Aşa că e bine să-ţi aranjezi o gazdă.

Costuri: Benzina este de bază – 7 milioane cu maşina lui Alexandru. În rest, mîncarea este destul de ieftină. Se poate trăi şi cu mîncare de la supermarket, unde icrele roşii, pateul de iepure-gîscă-raţă sînt între 8-9 şi 15 grivine. Iată cumpărătura mea de 2o euro: peşte murat (cutie 1 kg.), peşte cu mirodenii, brînzet (un fel de caşcaval, juma de kil), icre roşii (2 cutiuţe), ciocolată, sticlă vodcă cu ardei iute.

Mîncare: Greu de adus aminte. Noaptea de Anul Nou a fost una de ospeţie. Unde ne ducea Ana, zisă Ţuca, ni se întindea masa. Voi înşirui aici mai mult ce mi-a plăcut mie, lucruri gospodărite la Ţuca acasă: borş roşu (din sfeclă), şubă (”tort” de peşte-legume-maioneză), prune afumate cu sîmbure de nucă şi lapte vanilat. Nu mai vorbesc de feluri de răcituri, cîrnaţi, salamuri, brînzeturi. Toate făcute-n casă şi felurite la gust.

Băutura: regele şi regina călătoriei a fost vodca cu ardei iute şi miere. Sucul de mesteacăn ne-a stins delicat setea. Vodca la restaurantul lui Tucu se vindea la sticlă. 20 de grivine sticla de un kilogram.

Ce-ţi poţi dori altceva decît Malanca? o petrecere a întregului sat la trecerea între ani. Să nu credeţi că n-am observat stridenţele, un pic chiciul îmbrăcăminţii, stridenţele de tot felul. Dar ne-am simţit bine şi asta a contat.

Uichendist.ro dă 7 endorfine Crasnei- Ucraina. 7 endorfine date datorită Anei şi Malăncii. Ele două au făcut un drum al uitării grijilor de tot felul. Echipajul uichendist.ro aproape a uitat de întoarcere. Pentru că promisiunile abia de acum urmau: un grătar de sălbăticiuni şi o ospăţ la stînă. Aproape am fugit.

Uichendist.ro apreciază, în general, locul perfect cu 7 endorfine = mîncarea excelentă, la preţuri omeneşti + somn bun cu vise frumoase + peisaj care te încîntă + atmosfera care sterge stresul şi gîndurile rele (natura+amenajări) + servicii de agrement care te fac să te simţi puternic şi învingător + petrecerea unei seri de neuitat + dorinţa se a reveni.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube