Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Mincare si bautura traditionala, Socotelile, Venetia

venetia_gondolieriLa Venetia sint zile de Carnaval. Nu sintem acolo. E vreun cititor de uichendist.ro ACOLO? Scrie pe uichendist@gmail.com.

Mocioi a ajuns acum un an la Venetia. Si el ne arunca in farmecul unei Venetii in 3 zile. Iata ziua a doua.

A ales hotelul. Acum incepe sa viziteze. Un sfat: Venetia merita plimbata. Sintem la pas prin Cannaregio:

  • Venetia e plina de obiective turistice. Aproape fiecare cladire are ceva deosebit. Evident, doar unele dintre ele sunt incluse in circuitul turistic. Trebuie sa te plimbi prin Venetia, pe jos. Are un farmec aparte.
  • Un punct bun de a pornire e cel recomandat de Lonely Planet, prin Cannaregio. 4 km, 2-3 ore. E frumos ca te duce in piata San Marco pe alte drumuri decat cele clasice. Asa ca poti vedea o alta fata a Venetiei, o fata un pic ascunsa.

Merita sa vezi si cateva muzee. Cele mai importante sunt cele incluse in Museum Pass- bilet valabil la 11 dintre acestea:
 Palatul Ducal
 Muzeul Correr
 Muzeul Arheologic
 Biblioteca Marciana
 Ca’ Rezzonico
 Palatul Mocenigo
 Casa Goldoni
 Ca’ Pesaro
 Muzeul Oriental
 Muzeul Sticlei (Murano)

venetia_cladiri_3Palatul Ducal nu m-a impresionat foarte tare…Mi-au plăcut mult Camera Hărţilor (nu ştiu dacă asta e denumirea oficială, însă aşa am botezat-o eu) şi Armureria. În rest…mult fast şi opulenţă, inutile. Însă aşa bănuiesc că mergeau treburile pe atunci. Ah, mi-a mai plăcut curtea interioară cu tot felul de sculpturi şi “broderii” din piatră pe margini. Era destul de mare şi se puteau face poze.
Apoi piata San Marco…toata lumea o vede, toata lumea e acolo. Piata e plina mai mereu, chiar si noapte. Iar porumbeii sunt exact ca la televizor. Nesimtiti si avizi dupa paine. Si neinfricati.

Sincer, dupa tot ce am vizitat prin Venetia, cel mai mult mi-a placut Muzeul Naval. Deloc mediatizat, neinclus in Museum Pass, plasat in cartierul Arsenale- unde se gaseste si Academia Navala- poate fi usor cu trecut cu vederea. Pretul pentru un bilet e, mai degraba, derizoriu. 1.5 eur. Si poti vedea barci, arme, machete, costume de scafandru. Aproape orice care are legatura cu marea.
Plimbarile cu vaporasul...trebuie si ele facute. Cu o haina mai groasa, primavara, sa nu ingheti pe punte. Iar Canal Grande nu trebuie ratat, tot cu vaporasul. Si tot din seria “nu rata” face parte si apusul. Apusul de pe Rialto.
Toate aceste plimbari necesita energie.

venetia_piata_de_fructeDe mancat, ai o gramada de locuri in care sa mananci, incepand de la felii de pizza si sanwich-uri (pe la 2-5 eur), supermarket-uri si piete volante, pana la restaurante cu preturi mai mici sau mai mari. Destul demulte restaurante ofereau meniuri turist, cu două feluri de mâncare- de obicei primul fel paste, iar al doilea o friptură cu salată sau altă garnitură, la preţuri cuprinse între 11.50 şi 20 eur. În această periodă, nu ştiu dacă din cauza crizei sau pentru că eram în extrasezon (sezonul e între 01.04 şi 15.09), serviciul şi coperto erau incluse în meniu, la marea majoritate a restaurantelor.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube