Categorii: Mincare si bautura traditionala, america de sud
Antoaneta Roman ne-a vorbit domineata de o Toscana numai a ei. Iat-o acum despletindu-ne drumurile Americii de Sud:
- Barbados: peste zburator fript si fructul arborelui de pâine (breadfruit) în loc de cartofi
- Puerto Rico: Mofongo (pasta) de yuca sau de platano (banana verde), umplut cu fructe de mare în sos. La San Juan s-a inventat piña colada în 1954.
- Cuba: yuca cu mojo – sos cu portocale amare, ceapa, usturoi si ulei. Havana e patria cocteilurilor daiquiri si mojito.
- Mexic: pui cu mole poblano: sos de ciocolata cu felurite seminte, mirodenii si vreo 6 feluri de ardei iute.
- Jamaica: patties – un fel de langosi cu diverse umpluturi
- St. Martin: tocanita de caprita (cabri)
- Martinique: accras de cod – chiftele picante si înghetata de rom cu stafide
- Brazilia: moqueca de peixe, un fel de tocanita ametita de peste, cu atatea mirodenii ca nu mai stii ce mananci, ca fasole de feijoada avem si in Romania. Apa de cocos la coltul strazii, de baut direct din nuca, si caipirinha racoritoare.
- Argentina: Fainá – un fel de pizza foarte simpla, din faina de naut; dulce de leche, biscuiti alfajores.
- Uruguay: tarta cu spanac pascualina sau tarta de acelga (se traduce swiss chard?). Asta pentru ca nu ma omor dupa carne, altfel gratarele lor sunt grozave. Înghetata de sambayon si isla flotante cu crema de sambayon – mostenirea italieneasca zabaglione. Si-o uvita de la barul Fun Fun in timpul unui concert de tango.
Pizza ca la Napoli nu e nicaieri insa, parol.
Publicat la data de 16.2.2010, ora 10:55 am
_ HI Tony , mă refeream la ”călătoriile lui Habarnam”…peruanu’ mariusursache.com
Publicat la data de 16.2.2010, ora 7:12 pm
Nu, nu stiam de el. E Anto, nu Tony:)
Publicat la data de 17.2.2010, ora 9:28 pm
Eugen , primul român ajuns în Congo , oficial ! stefanroman.com/ Facem paştele alături de el , asta-i…?