Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Mincare si bautura traditionala, Stiu Bucurestiul

  • thumbs_DSC_9328-exp1_resizePîine cu măsline, busuioc, salvie şi usturoi (vegetarian)
  • Salată de andive cu fenicul, ardei gras, castraveţi, nuci şi portocale (vegetarian)
  • Salată de varză albă cu chimen, mărar şi lămîie (vegetarian)
  • Salată de cartofi cu ceapă roşie, ardei gras, telemea de capră busuioc şi măsline (lacto-vegetarian)
  • Supă de prepeliţe cu coniac şi castane
  • Supă cremă de gulii, cu pătrunjel şi nucşoară (vegetarian)
  • Mîncare de vinete cu cartofi, roşii, rozmarin şi ienibahar (vegetarian)
  • Pilaf de curcan cu migdale, curry şi stafide
  • Budincă de creier cu ou, ceapă verde, chili, coriandru, Parmezan, pătrunjel şi lămîie
  • Iaurt de casă cu fulgi de ovăz, miere, ciocolată şi migdale
  • Tartă de ciocolată cu pere, nuci, rom şi stafide

Foame, nu? Asta-i  meniul de azi de la Violeta.

thumbs_DSC_9497-exp10_resizeVioleta implineste 2 ani. Violeta este patroana. Ea gateste in fiecare zi alte si alte bucate. Continua povestea vietii ei din bucate si miresme:

ADOLESCENTA. IUBITUL DE TUTUN si wrigley’s spearmint

  • Liceu, facultate, o perioada din care amintirile-mi culinare sint foarte estompate. Cred ca lipsesc de-a dreptul. Cafea cu lapte. Salata de mazăre cu roşii şi ceapă verde – poate prima mea „creaţie” culinară spontană şi abruptă, într-o dimineaţă de după o noapte cu multe cafele şi ţigări: o conservă de mazăre răsturnată-ntr-un bol cu roşii, ceapă verde şi mărar. A-nregistrat un succes fantastic, am mîncat-o pe nerăsuflate cu cei doi coechipieri, Adriana şi Mirel, şi am fugit la examen. Iubitii-mi aveau gust de tutun, wrigley’s spearmint, votca si cafea. Cascaval pane, bere si fripturi pe fosta terasa Cobalcescu. Litere, Laptarie, ceai cu rom, sandwich-uri.

ACUM, Sushi

  • Sushi; orice fel de peşte, fructe de mare, oricum, oricînd; somon oceanic. Diferenţa dintre somonul oceanic şi cel de crescătorie e cam aceeaşi ca cea dintre puiul de curte şi cel din supermarket. Descoperirea gustului si a texturii somonului oceanic a fost orgasmatica. Chili, în mai toate mîncărurile. Coriandru proaspăt sau seminţe, în salate, în supe. Supele cremă. Preferatele momentului: cremă de cartofi cu migdale, de broccoli cu sos de soia, chili şi susan, de mango cu iaurt, de avocado cu roşii, coriandru şi usturoi; salate (preferata, în sezonul curent: de dovlecei cu morcovi, susan, ceapa rosie, coriandru, miere, ulei de măsline şi lămîie); pîine din cereale integrale; pîinea aia umedă, grea, care miroase a grîu curat, proaspăt măcinat (visez la o moară şi o brutărie); o mănînc cu ulei de măsline, măsline negre, măsline verzi umplute cu migdale, cu nuci, miere, cu vin roşu, cu smochine, cu ciocolată neagră (cu chili), cu Gorgonzola. Pîine neagră cu mac, cardamon si cafea. Iaurt făcut de mine, în vas de lut.
  • Am, mai nou, tot timpul, un vas cu iaurt pus la prins, în frigider. Îl mănînc cu cereale, fulgi de ovăz, mere, miere, ciocolată, nuci, migdale. Foarte arareori, un biftec tartar bun, încropit de mine, cînd prind un muşchi proaspăt de viţel, roşu şi frumos. Sau un muşchi de vită în sînge, cu salată verde.
  • Asta pofteam cînd eram însărcinată. Poftesc încă, uneori, deşi, în mare parte, apetitul pentru carne îmi cam dispare, treptat. N-am făcut un exerciţiu din asta. Pur şi simplu se pierde, în mod natural. Aştept cu mare entuziasm să se umple pieţele cu ceapă verde, ridichi, spanac, leurdă, ştevie, lobodă, untişor, urzici; primăvara le pun de-a valma în salate, supe, budinci, plăcinte. Plăcintă cu urdă şi spanac. Cu urzici, ciuperci şi smîntînă proaspătă, nefermentată. Smîntînă proaspătă pe pîine neagră. Supă de lobodă cu hrean, spanac, ştevie, leurdă, iaurt şi lămîie.

thumbs_DSC_9638-exp14_resizeCE GUST ARE BARBATUL EI

  • Pîine caldă, vin roşu, scorţişoară, portocale, smochine, curmale, apa de mare, sare, fructe de mare, lamaie verde, piersici. Mare, Dunare, peste la gratar, hamsii, placinte dobrogene, caise confiate, smochine verzi, sirop de trandafiri.
Copiii mei au gust de cozonac, biscuiti, lapte si miere. De cite ori ramineam insarcinata, visam ca pun aluaturi la dospit.

Taguri , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

4 comentarii

  1. Comentariu scris de madison , jimmy
    Publicat la data de 18.2.2010, ora 8:19 pm

    Atunci cînd Anto soseşte în ţară şi are timp.. poate reuşim, Genu , să luăm un ”prânz” împreună chiar la Vio , OK !?

  2. Comentariu scris de Istodor
    Publicat la data de 18.2.2010, ora 10:49 pm

    nu-i rea ideea

  3. Comentariu scris de Antoaneta
    Publicat la data de 19.2.2010, ora 11:27 pm

    Daca-i la Violeta ma bag si la bucatarie, pare pe gustul meu:)

  4. Comentariu scris de Geo
    Publicat la data de 31.3.2010, ora 10:26 pm

    Suna bine. Voi veni intr-una din zielel astea sa gust si eu.

Trackbacks

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube