Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Bruges

bruges ov 2008 037Ce oras ii place lui Chinezu.eu? Spre surprinderea mea Bruges. Iata declaratia de dragoste. Dupa prinz, azi, chinezu.eu ia Bruges-ul  la bani marunti. Sinteti potriviti Brugesului? Verificati-va entuziasmul pe scala cuvintelor chinezului.

 • Am vazut multe orase la viata mea. La unele m-am dus ca la pomul laudat si am rams dezamagit. In cazul altora am ajuns pe acolo din diverse pricini si am plecat incantat. Dar in nici un oras nu m-am simtit atat de bine ca la Bruges. Unde am ajuns oarecum din intamplare, dintr-o intamplare cuplata cu dorinta mea de a ‘bifa’ si orasul asta prea-vestit pe lista mea de rezolvate.
 • Bruges este, ca sa o spun pe aia dreapta ca sa o intelegeti, orasul in care m-as muta in clipa asta, fara sa clipesc. Mai jos o sa incerc sa explic de ce, desi am ferma convingere ca nu veti intelege mare lucru din argumentatia mea.
 • Am ajuns cu trenul la Bruges, venind de la Bruxelles. Gara in care ne-am dat jos poate concura fara probleme cu orice gara din Europa la categoria banalul pe sine/traverse. Nu este cel mai interesant lucru cu care sa te izbeasca Bruges din prima, ca sa o spun asa pe varianta eleganta.
 • Am luat apoi un taxi, caci, ma intelegeti, habar nu avem ca tot orasul poate fi strabatut de-a dragul pe jos fara sa iti ia o eternitate pentru a face asta. Am mers cam 4 minute, timp in care, uitadu-ma in stanga si in dreapta, orasul a inceput sa ma prinda. Cand am ajuns in centru, am zambit larg. Pentru ca eu sunt mare fan de piete de alea mari pe care le gasesti invariabil in burgurile adevarate, istorice. Iar piata centrala din Bruges e de bagat in manual din punctul asta de vedere.

bruges ov 2008 085

 • Orasul asta iti intra in suflet cu desavarsire in momentul in care inchizi harta, uiti de pliantul ala cu obiectivele clasice turistice, alea de le fumeaza toti si pe care le bifeaza ca asa de rutina, si o iei asa de nebun pe stradute, pe unde te poarta pasii, cum ar veni. Si cu fiecare pas pe care il faci, cu fiecare straduta pe care plimbarea ta o consuma, orasul te invaluie incet, incet, pentru ca la finalul zilei sa ai sentimentul ca, zau, nu prea ai vazut un alt loc in care sa zici : aici ar putea fi casa mea. Mie mi s-a intamplat in Bruges…

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Un raspuns

 1. Comentariu scris de camelia
  Publicat la data de 22.2.2010, ora 7:42 pm

  frumos!

Trackbacks

 1. În ce oraş aţi alege să vă mutaţi? Dacă aţi putea… « Chinezu
  22 February 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube