Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Bruges, Hotel, pensiune, somn, Mincare si bautura traditionala, Socotelile

bruges ov 2008 096Chinezu.eu ia la pas Bruges-ul. Sa vedeti ce descopera, fara sa-si faca vreun plan!

Cred ca cel mai multi imi place la Bruges cum reusesc pe acolo sa respecte trecutul fiind moderni. E plin de istorie orasul, dar foarte modern. Spre exemplu, plimbandu-ma pe stradute asa alandala, la un moment data am vazut o tablita mica pe o cladire veche, cu ferestre joase.

M-am apropiat curios si am vazut ca acolo era, discret asezat, ceva muzeu al pisicii negre. Cum evident ca m-a facut foarte curios am intrat sa vad ce si cum. Era un muzeu impecabil organizat al breslelor incepand din Brugesul medieval pan ape la inceputul secolului. Fiecare din ocupatii avea cate o camaruta unde era reprodus un anumit moment din activitatea care s-ar fi desfasurat pe vremuri. Erau folosite manechine foarte credibil realizate pentru fiecare breasla in parte, ca si cum ar fi fost surprinse la ‘locul faptei’, intr-o zi normal de lucru. Si toata scenografia asta era foarte bine potentata de tehnologie moderna, dar care isi facea foarte discret simtita prezenta.
bruges ov 2008 121 De mancare nu prea am ce sa va spun. Se mananca bine pe acolo, cam prin orice restaurant pe care il gasesti brusc cum o iei la dreapta sau la stanga pe orice straduta.

Cam in 10 euro de caciula bagi la burdihan indestulator. Ce merita mancat acolo sunt cartofii prajiti, frites cum le zic ei (de fapt toata francofonia le zice asa), caci frites mancati in piata centrala din Bruges au fost cei mai buni cartofi prajiti pe care i-am mancat vreodata.

Vanzatorul se lauda ca soiul asta de cartof dulce creste numai pe acolo pe la ei si ca de aia sunte vestiti frites astia. Ma rog, la cat de buni erau, putea sa imi spun ca ii pescuieste din ceva balta, ca tot nu imi pasa.
bruges ov 2008 126

De mancare, zic, nu prea am ce sa va raportez special. Dar de bautura, rectific, de bere da. O, da. Sunt indragostit forever de berea belgiana, de jdemiile de sortimente de bere, pe care o poti ‘asorta’ cu orice mananci, cu orice imbraci, cu oricine te gasesti la masa, cu orice ganduri iti trec prin tartacuta. Si e atat de buuuunna… Mai ales berea aia nefiltrata, caci orice bar/local care se respecta pe acolo au cazanul lord in care iti aduc pretioasa bautura. De fapt nu prea pretioasa, ca iti aduce halba sub 2 euro si merge cu frites la greu si din greu.

Merita incercate, asa de plaisir doar, nu de cursa lunga, berea din cirese. Dar dupa aia tot la nefiltrata aia sa te intorci.

bruges ov 2008 141Uitasem sa va spun cand am inceput sa scriu textul asta : nu e o cronica de calatorie, nici macar de departe. NU va dau denumiri de strazi, de piete, de biserici, de muzee si alte locuri de astea turistice pe care sa la gogaliti si pe care sa le bifati in Bruges. De fapt, chiar va recomand sa mergeti in Bruges asa cum m-am dus eu, fara un plan. Si sa lasati orasul sa va imbratiseze. La mine a functionat de minune.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube