Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Anglia

cum va place cafenea stratfordLaurentiu Blaga e omul culturainmures.ro si uichendistul de astazi. Va prezinta Anglia lui. La numai 4000 roni.

Londra, Oxford, Worcerster, Stratford

Bilet de avion Cluj – Londra, via Budapesta dus – întors, compania Malev, luat cu trei luni înainte, preţ 81 de euro, din care 73 de euro taxele de aeroport. Super ofertă.

„London, baby!”
Cum o astfel de ofertă nu se refuză, ne-am îmbarcat la Cluj în avionul de Budapesta, şi de acolo spre Gatwick, aeroporul londonez, al doilea ca mărime în Marea Britanie după Heathrow. Cartierul nostru general a fost orăşelul Worcester. Aşadar, după aproape o oră de mers cu trenul dinspre Gatwik am ajuns la Waterloo, important nod feroviar şi de metro londonez. Londra ne-a primit cu un soare suspect de frumos chiar şi pentru băştinaşi. Malul Tamisei plin de turişti. La fel de plin şi restaurantul japonez Wagamama. Încercăm cu 2 cola, un ceai cu:chicken katsu curry – 8.45 lire, yaki udon – 7.65 lire, wagamama ramen – 7.95 lire. Toată afacerea: 46 de lire.

Tot inainte, cu muzica:

Next stop – Oxford

Şi cum drumul spre Worcester duce prin Oxford, am hotărât să facem un popas de câteva ore în cel mai important centru universitar al Angliei. Am lăsat bagajele la un hostel de lângă gară, afacere ce ne-a costat 3 lire. Colegii lângă facultăţi, biblioteci lângă muzee, Oxford-ul respiră şi astăzi aerul vremurilor care l-au făcut celebru. Dar mai respiră şi acordurile celebrului hit „Trandafir de la Moldova”, camuflat în influenţe latino şi interpretat taman în centrul pietonal al oraşului de o trupă de trubaduri de ocazie, cu ascunse rădăcini mioritice. Şi cum nu puteam să trecem fără să bem o cafea în Oxford, am oprit la o crâşmă de bulevard. Trei cafele şi ceva prăjituri, 15 lire.

garda la palatWorcerster
Worcester este un orăşel din inima Angliei, la jumătatea distanţei dintre Londra şi Manchester.

Catedrala
Worcester Cathedral este o catedrală anglicană, situată chiar pe malul râului Severn şi a fost construită începând cu anii 1084. Aici sunt îngopate rămăşiţele pământeşti ale Regelui Ioan.
În secolul al şaptesprezecelea Worcester a fost câmp de luptă în războaiele civile dintre rege şi Parlament. Chiar bătălia finală decisivă din 1651 a avut loc aici, când armata a lui Oliver Cromwell a forţat exilul regelui Charles al II-lea.

Restaurantul chinezesc pe principiul mănânci cât vrei, dar cât poţi mânca?
La Angel Chef, plăteşti 10 lire şi ai de ales din toată gama de mâncare chinezească, un fel de bufet suedez cu preparate chinezeşti. Nu lipseşte sushi, evident. După două ture de explorare gastronomică te opreşti. Eventual, mai încerci un desert. Deci, 10 lire taxa de intrare, 3 lire sticla de cidru la jumate, 2.75 lire apa minerala la 2 litri.

Gulaşul imperial
Mare ne-a fost mirarea să găsim în Ţara lui Fish and Chips, gulaşul nostru. Mai exact cel făcut în Imperiul Austro Ungar. Într-un imobil cu elemente tudoriene, transformat în pub, mirosul de gulaş trăda emblema vechiului imperiu austro-ungar. 12 lire porţia de gulaş, 2 lire halba de bere.

Oxford ce mai veche casa-1Stratford Upon Avon cu staţie la Birmingham

Birmingham
Drumul dintre Worcester şi Stratford Upon Avon duce prin Birmingham. Firesc, ne-am oprit si aici, pentru a vedea oraşul din inima Angliei. Destul de modern, cu o mixtură între clădiri în dulcele stil englezesc şi arhitectură futuristă, Birmingham este unul dintre marile oraşe ale Insulei. Am vizitat expoziţia de la Muzeul din localitate şi ne-am făcut poze, fireşte, la celebra statuie „Ironman”. Legătura cu piesa celor de la Black Sabbath nu am gasit-o dar am făcut-o noi. După două ore de plimbare prin oraş, ne-am îndreptat către gară să ne continuăm drumul spre Marele Will.

Halta lui Shakespeare
Localitatea de obârşie a Marelui Will este aşezată în mijlocul Angliei. Coborâm în staţia de tren, un fel de haltă, dar cu rezonanţe istorice. Din gară până la Shakespeare Center faci cam 5 minute de mers pe jos. Toate drumurile duc la… Shakespeare. Strada Shakespeare îşi aşteaptă vizitatorii cu casa Shakespeare, ceainăria Shakespeare, Giftshopul Shakespeare, Pub-ul în care, zice-se, şi-ar fi băut minţile marele Will. Totul duce înspre Shakespeare.

Shakespeare Giftshop
Firesc, intrăm în Giftshop. Ne gândim la cadouri pentru cei de acasă. Nişte vederi, în serie ce-i drept, dar sunt vederi, un cadou drăguţ. Sau, mai bine, un tricou cu chelia lui Shakespeare. E numai 10 lire. Dar sunt toate la fel. Toate 20, pe mărimi, aceeaşi culoare. Un breloc cu chipul lui Shakespeare. Un mulaj de plastic. Zeci de capete Shakespeare la 1 liră. Şosetele Shakespeare. Totuşi, nu ne lasă sufletul să ne băgăm aşa, picioarele, în faţa lui. Aşa că, renunţăm şi trec strada la magazinul de ceaiuri şi cafea. Cumpărăm trei cutii de ceai cu 7 lire. Şi una de cafea. Pentru întrebuinţare proprie. Şi cum foamea ne-a dat târcoale, am intrat într-un pub extrem de primitor unde am încercat câte o porţie de „fish and chips” cu câte un Pepsi. Deschiderea am făcut-o cu o porţie de „nachos”. Toata distracţia ne-a costat 48 de lire.

Teatru
Stratford Upon Avon se leagă de numele lui Shakespeare. Aşadar, nu puteam să nu mergem şi la Royal Shakespeare Company şi să aruncăm o privire la Teatrul Swan.

tamisa 2Londra

 • Expoziţie Dali, 14 lire pentru 2 persoane. De altfel, programul „2 for 1” este o găselniţă interesantă a circuitului turistic londonez. În timp ce oamenii se îngrămădeau să plătească 14 lire pentru o tură în cabina celebrului London Eye, noi am profitat de ocazie şi am văzut o expoziţie inedită Salvador Dali.
 • Shaftesbury Premier London Paddington Hotel, 89 lire-5 lire garanţie returnată la checkout. Aproape de Hyde Park. O cameră mai mică decât o cabină de vapor. Nu puteai să te mişti în jurul patului. În schimb auzim dulcele grai moldovenesc:”Mihaelo, adu şi tu ccearşafurile alea”. Era clar: forţa de muncă românească a ajuns şi în inima Londrei.
 • Traversăm Hyde Park şi ajungem la Palatul Buckhingam. Schimbarea de gardă de la palat.

Buluc de oameni şi, implicit, de limbi vorbite în acelaşi timp în jurul gardului de la Palatul Buckingham. Luăm trenul spre Crawley, o suburbie a Londrei, aproape de Aeroportul Gatwik. Ne cazăm la The Grange Hotel – Crawley, 35 lire/noapte camera dublă. Spaţioasă dar nu se poate închia uşa pe dinăuntru. Încercăm la restaurantul hotelului o specialitate indiană: ceva miel cu sos foarte iute. Stingem cu bere. Total 25 de lire. A doua zi pornim spre România.

 • Tragem linie şi calculăm: o săptămână pe meleaguri cu gazon englezesc, 5 oraşe văzute. Total cheltuieli: 4000 de roni, cu biletele de avion incluse, transport, cazări, papa şi cumpărături. Transportul dus-întors Londra-Oxford-Worcester, pentru 2 persoane, 58 de lire. Se dau reduceri mari pentru opţiunea dus-întors. Se mai dau reduceri pentru grupuri de la 3 persoane în sus.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

24 comentarii

 1. Comentariu scris de Mihai
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 12:13 pm

  Intradevar – “Londra lui” – care nu e modesta la 4000 lei. Poate Londra altuia e la 40000 lei ! Londra mea e la 1000 lei/saptamana si merg acolo de doua ori pe an!
  Tot cu low-cost pe avion, dar fara restaurante !
  In plus nu spune cat a platit cazarea – ca sa nu vedem cat de “boier” este !
  Amatorilor – dau consultatii !

 2. Comentariu scris de alex
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 12:27 pm

  @Mihai: pai zice. A dat 89 lire pe noapte pt cazare in Londra. In afara Londrei cu 89 lire stai boiereste, asa ca probabil a platit 40-45 lire pentru o cazare de nivel mediu.

  4000 RON (800 lire) pe saptamana ca turist (transport, cazare, mancare, distractie etc) este un pret mediu.

  Nu prea inteleg cum stai tu cu 1000 RON/saptamana (200-220 lire) si cu transport si cu cazare incluse (doar daca nu vii cu salamu impachetat si stai intr-o camera de hotel cu alti 4 prieteni). Ai vrut sa zici 10 mii de RON, sau 1000 RON/zi? :)

 3. Comentariu scris de Mihai
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 1:12 pm

  Ce venit ai d-ta ca sa-ti permiti sa dai 800 lire/saptamana in Anglia si sa mai traiesti apoi inca trei saptamani in Romania ?! Vreo 1500 euro/luna probabil !
  Atunci nu stii si nici nu te intereseaza cum poti sa mergi la Londra cu 1000 lei/saptamana. Si nici nu-ti spun ca n-ai nevoie !

 4. Comentariu scris de Adi Coco
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 1:22 pm

  Romani si romanisme… ce probleme aveti voi cu “unde a stat”, “cat de boier e: sau daca casti 1500 de euro… Traim intr-o romanie constipata, unde capra vecinului e preocupare de nationala. Comentati continutul articolului, daugati ce obiective a ratat sau obiective (dintre cele vazute) care nu vi s-au parut sa de interesante… Eu merg la Londra pese 2 saptamani si ma intereseaza pareri diverse despre ce merita vazut, nu ineptiile frustratilor….

 5. Comentariu scris de Mariana
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 1:42 pm

  Adi: nu poti pierde muzeele in Londra la care intrarea e GRATIS, Britihs Musseum, TATE Modern (are gid gratis la anumite ore din zi…ca e o experienta super chiar daca nu esti fan al artei moderne), National Galery, etc.
  O zi la Greenwich iti recomand (meridianul 0, un parc superb si poti vedea partea moderna a Londrei din parc)…merita vazut.
  In fine, sunt multe de facut in Londra…si te poti distra ff bine cu bani putini. Ce nu poti pierde e un muzical (daca ai timp). Calatorie placuta!!!!

 6. Comentariu scris de alleex2000
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 2:09 pm

  Asta e din ciclul Anglia vazuta de fitzosi! Marea majpritate a pub-urilor din GB au camere de inchiriat cu 15-20£ pe noapte. De la gara Waterloo, in zece minute pe jos esti in Trafalgar Square unde e The National Gallery si chiar ai ceva de vazut! Ai cheltuit foarte mult pe transport! De asemenea pe mancare. Si apropos de Ironman si Black Sabath: cauta pe Goagal unde s-a nascut Ozzy! O sa te lamuresti! Probabil ca tot ce o sa-ti amintesti de vizita aici o sa fie 4000RON! Cu bilete incluse! But WTF, you saw England!

 7. Comentariu scris de Mihai
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 2:41 pm

  Apreciez ca ne impartasesti experienta ta britanica. Din pacate, toata calatorie e cam patetica dupa gustul meu, provincialism si ordine de prioritati absurda. Ceva de genul hai sa bifam ca am fost si noi la engleji. Bifat multe pentru atat de putine zile dar unde e experienta culturala, doar preturile conteaza ? Preocuparea principala, cat costa totul, nimic din spiritul Londrei minunate sau al Oxfordului incantator. Mai bine va duceati doar la Londra aceste zile si cu alta ocazie si in afara ei. Anglia nu se poate gusta in cateva zile. Au trecut 20 de ani de la iesirea din colivia amarata unde eram tinuti ostatici, n-a fost suficient sa ne mai rafinam si noi oleaca ? Pacat.

 8. Comentariu scris de ecos
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 8:10 pm

  Cam scump,

  Eu am fost de Craciun la Paris o saptamana cu copii si sotia si am platit 800Euro. Cazare, masa, transport Cluj-Beauvais.
  Cu putina rabdare si pricepere, se pot gasi oferte de nerefuzat.

  Mult succes in continuare

 9. Comentariu scris de sorin
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 9:26 pm

  Felicitari!
  Am si eu una: Roma, 3 zile, 2 persoane, 400 EUR.
  Zbor low cost – 800RON/persoana din CJ, cazare camping – 27 EUR/camera. Restul: muzee, mancare si bautura locala, cadouri. Mai putea fi optimizat ca si costuri.

 10. Comentariu scris de sorin
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 9:28 pm

  erata ;o) zborul a fost 80 RON.
  rezervare cazare si zbor cu 5 luni in avans

 11. Comentariu scris de dinu
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 9:31 pm

  in toamna 2008 am dat si eu o raita prin UK… o saptamana la Londra si cateva zile in Scotia. La Londra am stat in suburbii, la un hostel din Hendon (dar camera single), la 2 pasi insa de statia de metrou (distanta 20-30 min pana in centrul Londrei). Evident ca m-am plimbat prin City, dar am vrut sa vad si ceva in afara traseului turistic clasic. Am vizitat, de exemplu, Vauxhall, in Londra, dar si Golders Green, Hampstead (care m-a lasat efectiv cu gura cascata…), Hendon, Greenwich (este intr-adevar fenomenal parcul, cum spunea cineva mai inainte, dar si plimbarea cu vaporasul pe Tamisa pana acolo si inapoi). Cum despre “bucataria britanica” nu am auzit prea multe lucruri buna, am mancat la mici restaurante pakistaneze, spaniole, care se gasesc peste tot…
  Mi-au ramas enorm de multe lucruri de vazut acolo… Sper sa ma intorc cat de curand :) Linkul din nume e spre pozele de pe flickr, pentru cine e interesat…

 12. Comentariu scris de Imperator
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 10:58 pm

  Discutiile cu cat am dat eu, cat a dat el nu sunt realmente de ajutor decat daca sunt concrete. Si concrete sunt cred tip-uri de cazare si transport local si de ce sa vezi. Transportul Romania – Uk poate varia de la o ora la alta in functie de oferte, preturi, etc. Ce zici acum, nu mai e valabil pentru o ora. In schimb, tip-uri locale sunt de ajutor. De exemplu, mi se par foarte tari easyhotels la doar 25 – 40 lire pe noapte mi se pare o afacere destul de buna… cineva spunea mai sus despre pub-urile care inchiriaza camere la 20 lire. Super tare… ai vreo adresa de astfel de pub.
  Pe blogul meu, uneori “construiesc” niste DIY tours prin diverse locuri – construiesc cu cazuri concrete 2 scenarii – cel mai ieftin posibil pe care il pot gasi (asa ajungi sa dai 750 euro pe 2 saptamani in India cu tot cu avion, cazare, mancare, hoteluri, transport si vizitezi vreo 7 orase – inclusiv Taj Mahal), dar si o varianta care e mai scumpa, dar care este varianta care eu as alege-o pentru mine.
  http://imperatortravel.blogspot.com/search/label/-%20tururi%20pe%20cont%20propriu
  Netto, as sugera ca atunci cand comentati “la mine a fost mai ieftin” sa spuneti concret – am stat la hotelul X, a fost curat si ok si am dat 10 euro.

 13. Comentariu scris de dinu
  Publicat la data de 20.3.2010, ora 11:40 pm

  @imperator: Caz concret (al meu): London Backpackers (8/10 Queens Parade
  Queens Road, Hendon Central, London): camera single, 7 nopti, total 211 lire (29 lire/ zi normala, 33 lire/ zi weekend)

  Si inca ceva: am stat la Glasgow, la camin studentesc (rezervat prin hostelworld.com), tot camera single, in conditii f f bune, cu 16,80 lire/noapte (University of Glasgow – Murano Street Student Village 13 Caithness Street
  Glasgow)

 14. Comentariu scris de Vasile
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 5:58 am

  Eu stau in sudul Suediei linga Malmo in provincia Scania. De aici este usor si repede sa ajungi la Londra cu RyanAir ori de la Malmo ori de la Copenhaga. Imi place tare mult la Londra, nu pot sa zic ca este un oras frumos asa cum este Stockholmul vara dar este un oras maiestos, unde se vede bogatia si puterea imperiului britanic. Acum este mult mai ieftin sa te duci la Londra, eu am fost de 3 ori dar sincer sa fiu nu ma mai satur de acest oras. Iti trebuie cam o luna ca sa vezi totul asa este de mare si de maiestos. Pound-ul englez a scazut in ultimul timp fatza de coroana suedeza si acum chiar se merita sa te duci ca este ieftin. Nu chiar asa de ieftin dar mai ieftin fatza de acum citiva ani.
  Nu conteaza la ce hotel te cazezi totul este sa fie aproape de metrou. Iti iei un bilet de metrou pentru toate zonele pe zi si te duci pe unde vrei. metroul este super la Londra si este cel mai bun mijloc de transport. Un hotel de 3 stele este foarte bun, ca acolo vii doar seara sa dormi, ziua esti ocupat sa vezi orasul.
  Imi place tare mult de englezi si de PUB-urile lor,sa beau o bere neagra si sa stau sa-i vad si sa-i ascult.
  Ce rau imi pare ca nu am venit atunci in 90 cind am plecat din tara aici la Londra sa ma stabilesc,in loc sa vin aici in Suedia.Nu zic ca aici in Suedia este rau, dar Londra mi s-ar fi potrivit mai mult, probabilam fost londonez in alta viata.
  Morala; va recomand Londra din toata inima, merita banii.

 15. Comentariu scris de Imperator
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 8:44 am

  @ dinu – multumesc de informatii… Really helpful cum ar spune francezu :)

 16. Comentariu scris de fefe
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 8:54 am

  LOndra e o destinatie scumpa.
  1. Bilete de avion. In afara cazului ca esti student si plateste mama si tata sau alt invartit care o freaca pe bani buni prin posturi fara raspundere, in general oamenii pleaca in concediu cand au timp sa faca asta nu cand e oferta la compania de avioane. Asa ca pentru majoritatea oamenilor care muncesc pe bune, chestia cu biletul de avion super ieftin nu se aplica. Cu un pic de planificare insa va puteti astepta sa gasiti un bilet dus intors la 150-200 euro.
  2. Hoteluri. Un hotel bun in Londra este in sine o experienta britanica. Sigur se poate sta in diverse locante mai ieftine si proaste, dar in Londra daca platiti sub 100 Euro pe noapte ganditi-va bine ce faceti, ori mergi o ora cu metroul pina in centru ori e o spelunca dubioasa.
  3. Londra e o destinatie culturala si de atmosfera. Cultural in Londra oferta este de top si in toate zonele de interes posibile. Atmosfera, trebuie traita. Asa ca turistul care bifeaza puncte de vazut nu o sa ramana cu mare lucru. Stabiliti-va cateva lucruri de vazut in functie si de interesul fiecaruia, pentru ca daca fugiti dupa multe de fapt nu vezi nimic. Oriunde va veti duce veti avea parte de calitate exceptionala. Tineti seama ca o vizita in viteza la British Museum inseamna de fapt o zi intreaga. Rezerva-ti timp sa te plimbi pe strazi , sa intri in pub-uri (mai ales seara dupa 17 cand ies toti de la serviciu si se umplu crasmele). Nimic nu este ieftin. Sunt si muzee gratuite, dar daca iti faci programul dupa ce poti sa vezi gratis … nu prea ai vazut nimic.
  Transportul public local. Dupa standardele noastre e scump, dar este ireprosabil. Luati-va cardul Oyster, nu stai dupa bilete si ai discount la fiecare calatorie. Trenurile sunt mai scumpe in intervalul cand sunt folosite de navetisti.
  Mancare. Cel mai ieftin iesi cu fast foodurile de genul Snack Attack de la noi. Sunt multe, oferta variata si cu vreo 10 pounds manaci un sandwich (sau alta chestie echivalenta) mai rostuit, un desert si un suc sau cafea. Oricum nu ai timp la pranz de pierdut vremea cu mese lungi. Seara nu rata puburile. Multe au si un meniu restrans care merge bine cu bere, si care in general e bine gatit (fac putine mancaruri dar le fac bine) Nu uitati ca ca la origini britanicii au fost popor de pastori asa ca daca vreti ceva englezesc nu ratati niste fripturici de oaie in diverse combinatii. Sunt delicioase.
  Oricat de scump, merita. Probabil este CEL MAI … (aici puneti ce vreti voi) oras din Europa.

 17. Comentariu scris de alex
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 11:22 am

  Pai tu ziceai ca vii de 2 ori pe an in UK. Nu vii in fiecare luna, ca sa iti trebuiasca in fiecare luna 800 de lire.

  In alta ordine de idei eu vorbesc ca “londonez” care a trait vreo 7 ani in orasul asta si sa zicem ca am habar de costurile vietii la toate nivelurile de venit (cand am venit aici aveam 1100 de lire pe luna salariu- era salariul minim pe vremea aia-, deci am inceput si eu tot de la “talpa gastii”).

  Cu 200 de lire (hai sa zicem ca transportul cu avionul sau autocarul sau masina proprie e minim- 40-50 lire retur, deci ramai cu 160 lire pentru o saptamana adica 23 lire pe zi) nu ai ce face in Londra. Nu poti sa te si cazezi sa si mananci, sa te si plimbi cu metroul sau autobuzul, etc. Parerea mea e ca la mancare si la transport te descurci daca te restrictionezi suficient, dar cazarea sigur o imparti cu multa lume sau stai la vreun prieten si nu platesti nimic.

  Nu e nimic rau in asta, bravo tie daca poti sa te intretii cu banii astia timp de o saptamana in Londra si sa te si distrezi un pic.

 18. Comentariu scris de alex
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 11:32 am

  Du-te si vezi Royal Courts of Justice (e o cladire superba), Westmister Abbey (e langa Big Ben deci nu ai cum sa o ratezi). Incearca The Temple Church (aia din romanul lui Da Vinci)- nu te speria daca iti ia juma de ora sa o gasesti in curtea complexului e miraculos ascunsa astfel incat sa iti ia mult timp sa o gasesti :)

  Du-te in muzee ca sunt gratuite: National Gallery, British Museum, Tate Modern etc.

  Daca ai bani de cheltuit pe intrari in muzee/cladiri, incearca sa vezi Jewel House din Tower of London.

  Daca iti plac parcurile, iti recomand cu caldura St James Park (e usor accesibil de langa Buckingham Palace) si Hampstead Heath.

  Vezi ca sunt multe galerii de arta cu intrare gratuita: pictura, sculptura, fotografie etc.

  Banuiesc ca pt Big Beg, Buckingham Palace cu schimbarea de garda etc nu ai nevoie de recomandari :)

 19. Comentariu scris de Bogdan
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 1:10 pm

  “La Angel Chef, plăteşti 10 lire şi ai de ales din toată gama de mâncare chinezească, un fel de bufet suedez cu preparate chinezeşti. Nu lipseşte sushi, evident.”
  Ca idee doar, sushi e un preparat japonez. Asa ca, evident, putea sa lipseasca dintre preparatele chinezesti.

 20. Comentariu scris de Razvan Pascu
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 2:02 pm

  Frumoasa Anglia. Eu m-am plimbat 4 luni prin Anglia si Scotia. Salutari la toata lumea de la Shanghai, unde sunt acum.

 21. Comentariu scris de Iulia
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 4:28 pm

  Am citit articolul tau si este interesant .Eu locuiesc aici de ceva timp si iti recomand sa vezi Covent Garden , Soho , cartiere boeme ale Londrei.
  Cartierul vechi de langa London Bridge este superb :arhitectura este impresionanta , stradutele inca mai respira aer medieval , iar Tamisa are o gramada de povesti de spus despre regi si regine .

 22. Comentariu scris de R
  Publicat la data de 21.3.2010, ora 4:29 pm

  Dpdv pret, la Londra se pot gasi si alternative decente, fara a merge km buni in afara orasului.

  De ex se gasesc camera duble cu vreo 60 GBP / noapte, respectiv vreo 90 lire pt camera tripla (cu mic dejun), in preajma garii Victoria, la cateva statii de autobuz de Big Ben.

  De mancare, se poate servi o portie de Fish ‘n chips (mai mult decat indestulatoare) cu 10-12 lire – si nu la periferie, ci pe Parliament Str, tot la 2 pasi de Big Ben.

 23. Comentariu scris de iuliansirbu
  Publicat la data de 24.3.2010, ora 9:29 pm

  felicitari pentru excursie, dar dupa modul in care ai prezentat calatoria, se pare ca ai fost in londra doar ca sa ne faci o lista de preturi (ceea ce nu e rau, dar cand vezi dupa 3 cuvinte un un pret la ceva anume, parca nu mai ai chef de citit).

 24. Comentariu scris de alexandra
  Publicat la data de 18.3.2014, ora 4:51 pm

  Buna. As fi vrut sa-ti dau e-mail, dar nu am gasit nicio adresa pe aici. Voiam sa te rog sa detaliezi putin chestia cu 2for1 la Londra. Am tot auzit despre ea, dar nu stiu cum se procedeaza. Exista un card de reduceri cu optiunea asta? Se ia vreun voucher de pe net? Se cumpara ceva de undeva sau e de ajuns sa fim 2? Exista limita de varsta?

  Merg si eu vara aceasta in concediu la Londra si m-am apucat sa cercetez cele mai ieftine optiuni de vizitare. Suntem 4 prieteni si inca ne mai gandim daca sa ne luam London Pass sau e prea scump. Sa incercam alte tipuri de reducere sau? Plus ca vom avea si abonament pe transport, cel mai probabil doar pe metrou, pentru ca nu cred (din experientele trecute) ca vom lua si altceva.

  Merci frumos.

Trackbacks

 1. Londra, by Laurentiu Blaga: O saptamana. Total cheltuieli: 4000 de roni, cu biletele de avion incluse, transport, cazari, papa si cumparaturi
  20 March 2010
 2. Londra, by Laurentiu Blaga: O saptamana. Total cheltuieli: 4000 de roni, cu biletele de avion incluse, transport, cazari, papa si cumparaturi – 11612th Edition « RP stiri
  21 March 2010
 3. Londra, by Laurentiu Blaga: O saptamana. Total cheltuieli: 4000 de roni, cu biletele de avion incluse, transport, cazari, papa si cumparaturi – 11725th Edition « RP stiri
  23 March 2010
 4. Londra, by Laurentiu Blaga: O saptamana. Total cheltuieli: 4000 de roni, cu biletele de avion incluse, transport, cazari, papa si cumparaturi – 12000th Edition « RP stiri
  25 March 2010
 5. Londra, by Laurentiu Blaga: O saptamana. Total cheltuieli: 4000 de roni, cu biletele de avion incluse, transport, cazari, papa si cumparaturi – 12151th Edition « RP stiri
  26 March 2010
 6. keen キーン ニューポート NEWPORT
  10 October 2014

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube