Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Socotelile, Tinutul Secuiesc

P1010144Nu stiu altii cum sint, dar mentalitatea ca seful puternic de la Bucuresti iti face curat in casa si-ti baga si-n traista, e greu s-o stirpesti. Este incredibil cum toti micii expusi la Tirg umblau dupa preaputernica de la Turism. “e greu, faceti ceva!”, “e si mai greu, faceti ceva!”.

E greu insa fiindca niciunul dintre plingaciosi nu face ceva real in ograda lui, e rau fiindca sint niste drumuri scirboase prin Romania, e greu fiindca nu exista viitor, e greu fiindca fondurile europene se dau dupa ordine de partid, e greu ca-i criza-crizelor, e greu fiindca sefa sefelor cultiva aceasta mentalitate.

Cum? Cu un simplu gest: Pastele il face tot si iarasi in Bucovina, acolo unde la vederea sefilor de Bucuresti, oile formeaza automat, pavlovian, numele Romaniei pe dealuri.

P1010177Si daca tot am trecut, alaturi de ministru, pe la toate standurile romanesti si-i vedeam pe cei de la pensiuni, ori pe sefii locali, cum se pling ca puii unei closte, nu se poate sa nu observ decenta in prezentare. Nu ma voi opri la nimicurile puse prin standurile din Arges, Mehedinti, nici la opulenta Bistrita, ce-a apelat la politicianul Oltean si la tonele de cirnati insirati pe pereti, ca sa se scoata-n fata.

Voi vorbi despre standul Tinutului Secuiesc cu pliante utile, clare, de un stand in care se intimpla ceva simplu: trecatorii puteau vedea cum un secui si doua-trei secuience pur si simplu impodobeau si incondeiau oua fara sa-si ridice ochii din trebusoara lor. Da, Tinutul Secuiesc cu cele mai ale dracului de proaste drumuri. Le-am verificat acum 2 saptamini!

Ah, si sa nu uit Bulgaria. Da, Bulgaria, cu standul ei de la etaj. Era atmosfera, era soare, era simplitate, era superioritate.

La standul Greciei era un tip de vreo douasdeani. Roman: “doamna ministra, stiti ce bine imi e sa lucrez la greci? Oho! Dar parca as vrea sa fac ceva in tara asta! Legile timpite, birocratia ma fac sa ma bucur ca plec din tara si descopar adevarata viata de operator turist”.

Taguri , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

2 comentarii

 1. Comentariu scris de madison , jimmy
  Publicat la data de 26.3.2010, ora 4:30 pm

  Băi trădătorule , naşparliule , care-ai votat cu omu’ lu’ vântu faci pă grozavu’ mă ? Numai măgării scri despre manelişti , marinari ori măcelari ! Până şi ”tetelu” e..kamikaze cu nr de CL ! Fă-ţi harakiri dacă mai începi prima pagină de uichendist cu…pălărioşii ăia din Tg.Mureş,OK !? salve Eugene , bine ai revenit ! Ai găsit vreun saş în BG ?

 2. Comentariu scris de istodor
  Publicat la data de 26.3.2010, ora 8:18 pm

  de luni veti citi o expedie cum rar ati prins cu urechile-ochii vostri. da, madison, da, m-am intors cu un drum prafos in picioare, cu unul de stau si ma gindesc ce mica-i viata tuturor. da, de luni ceva ce n-ati mai auzit

Trackbacks

 1. Tirgul de Turism al Ro (partea a doua): plingaciosii romani – 12351th Edition « RP stiri
  27 March 2010
 2. Tirgul de Turism al Ro (partea a doua): plingaciosii romani – 12575th Edition « RP stiri
  2 April 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube