Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Bardarski Geran Bulgaria

2010-03-22-13-42-36Cele doua femei si-au luat barbatii din interes. O spuneau fara sa se codeasca. Fiecare dintre ele au avut norocul personal.
In casnicia Mariei am citit o instrainare a sotilor nu doar din cauza diferentei de virsta sau a bolii (barbatul ei, comunistul, era paralizat). Si aici iar am citit un simbol: comunismul paralizat. Iata ca avind rabdare, asupritii-tacutii de acesta au supravietuit. Era o raceala a casei, altfel ingrijita, un miros de batrin, o duhoare de sfirsit.
2010-03-22-12-50-47In casa Franziskai insa era viata. Nu stiu cum simti asta, dar era viata incredibila.
2010-03-22-12-57-03Omul ei era bun ca piinea calda, rotund ca un gogosar, destept, muncitor. Casa era luminoasa, plina mereu de mirosul de primavara, de cel al prajiturii si al ceaiului. Casa aceasta primea aromele, cealalta le respingea. (FOTO DE COSMIN)
P1010107Paminturile erau arate in ambele locuri, saminta era asteptata in brazda, casele erau curate, capcanele pentru insecte erau la locul lor.
Marturia unei casnicii bune, reusite era al treilea WC. Descoperit de Cosmin Bumbut cu aparatul lui curios. In fundul gradinii era o toaleta de imparat, din caramida, cu gaura in mijloc si scaun!. Da, un scaun temeinic, imbracat in stofa, era confectionat pentru a sta acolo, in cimp, in caramida si a-ti face nevoile, Pentru mine, un lucru util ca acesta a devenit unul de tandrete intre doi oameni. Singuri, cu copiii risipiti, acesti doi oameni aveau grija unul de altul. Noi am numi-o iubire, ba nu, ei care spun ca nu stiu ce-i aia, dovada de iubire.

Taguri , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Un raspuns

 1. Comentariu scris de madison , jimmy
  Publicat la data de 30.3.2010, ora 1:07 pm

  Foto 10&11 sunt sugestive !! Uitîndu-vă la scheletul..din vitrina anticariatului voi aţi îndoit balustrada parcării ? Uichendişti…(de nota 10 ) din toate ţările , uniţi-vă !

Trackbacks

 1. Tweets that mention Bardarski Geran (partea a 4-a): Toaleta cu scaun a Franziskai » uichendist.ro -- Topsy.com
  30 March 2010
 2. Istodor » Blog Archive » Svaboaicele din Bulgaria
  31 March 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube