Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Bardarski Geran Bulgaria

P1010067Maria Dauerbach vorbea in svaba cu Hanno. La un moment dat Hanno a iesit. Pret de o poza. Ramasesem cu ea. O priveam in ochi. Apriga femeie. Aspra. Ma privea si ea. Si tocmai cind as fi vrut sa vad ce spune despre faptul ca nu mai sint decit doua svaboaice in Bulgaria pe lumea asta, in momentul in care imi venea in cap ca omul acela era un capat de tramvai, Maria vorbeste impecabil in engleza.

Eram noi doi si totul avea continuitate. Copiii de care era mindra, aratura ce statea cascata dupa saminta. Maria traia. Pre o alta limba. Priviti-o aici povestind despre reteta de a-si lua si tine barbatul. Fara nici un fel de tandrete. Apoi, iubindu-l, dar el nemeritind asta. Mereu, asa mi se pare mie: fara nici un fel de pacaleala.
Aici Cosmin intreaba: ati spus ca aveati nevoie de un comunist. cum l-ati ales?
Maria: nu in cel mai frumos fel.

P1010049Franziska Welsch era o Gîrgolova. Era a lui Stoian, tractoristul. Căruia, în momente grele, de rătăcire, îi făcuse prăjituri.

Dupa ce-am vorbit despre barbati, despre ce-am fi putut vorbi decit despre lumea vazuta de Maria: In Bulgaria nu exista ingeri. In Romania or exista?

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Un raspuns

 1. Comentariu scris de Fluture
  Publicat la data de 31.3.2010, ora 11:34 pm

  Salut,

  O parte din “rudele” acestor oameni pot fi gasite in Popesti-Leordeni, langa Bucuresti. Oamenii de acolo vorbesc acelasi dialect, si acum multi ani, un “cartier” se numea Pavlicheni. De altfel, in documentele cadastrale mai vechi apare clar numele.

  Primarul de acolo a scris si o monografie, daca intereseaza pe cineva.

  Numai bine.

Trackbacks

 1. AUDIO Hanno Hofer: Am vorbit in engleza cu ultimele doua svaboaice din Bulgaria   SmartWoman
  31 March 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube