Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Poza Cultura Istorie, Stiu Bucurestiul

chaplin si ciocan 2De astazi descoperim Bucurestiul. Pornim din Centrul Centrului Istoric cu Gelu Ciocan.

De ce cu el? El are atelierul de fotografie situat chiar pe Lipscani. El a redeschis acest atelier cu expozitia Versus, expozitie de fotografie in care oameni importanti de arte si idei pozeaza in locuri paraginite, dementizate de mina nesimtita a romanului. Sa-i vedeti pe Rebengiuc, Plesu, Puric pozind prin tot soiul de ruine si locuri urite.

Cu maitre photograph Gelu Ciocan, cu un standard al normalitatii, cu un om care stie si respecta frumosul, pornim la drum. Vom parcurge Bucurestiul si va vom povesti orasul cum nimeni n-a facut-o!

Da, vom porni din CENTRUL CENTRULUI ISTORIC: Fotocabinetul si vom vedea intii Lipscaniul, centrul istoric. “Care-i treaba aici? Colaje, ciini vagabonzi, golani care vandalizeaza peretii”, dar si cladiri bine puse pe picioare.

Totusi, sintem in centrul istoric. Putina lume stie asta. Se crede ca e doar un loc de bere ieftina si de plimbat fetele. E, dezamagire. Nu-i asa. Sint secoli de cultura aici, nu vitrine de termopan. Cind intri in Centrul Istoric e normal sa fii constient de asta. Nu e nici o indicatie in acest sens.

Fara nici o indicatie insa, de ce nu am veni in acest Centru Istoric, e tot ce avem in acest sens, cu un gind dedicat?

Urmariti-ne comentariile si reportajul. Merita! Veti stii pe ce lume sinteti! Veti trai o aventura

Taguri , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

2 comentarii

 1. Comentariu scris de Paulisca
  Publicat la data de 2.5.2010, ora 11:17 pm

  si aici il vedem pe MAESTRUL Puric? Nu e de ajuns ca ranjeste ca Jioconda’ prin toate chioscurile si-l pupa babele ca pe un sfant in viata?
  ma dezamagiti, sincer.

  Paul

 2. Comentariu scris de valterhristescu
  Publicat la data de 19.7.2010, ora 10:07 pm

  >>>>>>>>******** FOTOGRAF …la CURTEA VECHE …CENTRUL istoric e o izmeneala…socialista …baba cosmetizata ..!!!! CURTEA VECHE… asa ar lansa o evaluare turistica , artistica si de ce nu o afacere fara bani pentru Dl isoscescu …pardilon…( salvatorul banilor de la cior..api..! APA LA GHIATA LA CENTRUL ISTORIC SI DOI MAIDANEZI IUBITZI.. ,<<<<<

Trackbacks

 1. Bucuresti, al nostru esti! Campania uichendist.ro de recuperare a CENTRULUI istoric « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET
  14 April 2010
 2. Istodor » Blog Archive » Bucuresti, al nostru esti! Campania uichendist.ro de recuperare a CENTRULUI istoric
  14 April 2010
 3. Bucuresti, al nostru esti! Campania uichendist.ro de recuperare a CENTRULUI istoric | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici
  14 April 2010
 4. Bucuresti, al nostru esti!(6): un balcon cavernos? da, adevarat beauty center » uichendist.ro
  17 April 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube