Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Stiu Bucurestiul

P1010160Pe Lipscani se locuieste. Nu e doar un loc de plimbare, de rupt picioarele din lipsa de trotuare si de umplut burta cu bere datorita multimii crismelor. Oamenii locuiesc desi vertismente de prabusire sint peste tot. daca o cladire nu e pe lista celor cu bulina, sigur e impinzita de afise ca e in prabusire.

Casele vechi, ce nu-s toate de patrimoniu, sint mucede, neizolate. Canalizarea e praf. Apa e proasta, plina de impuritati, Inceputa pe Lipscani, canalizarea si punerea de tevi noi pentru apa au fost abandonate. Santierul se vede, in ele nu misca decit rimele si melcii. Iarna e frig, ploaia face prapad.  Sint oamenii care fac focul in mijlocul casei de patrimoniu.  Vara e democrata: impartaseste cu tot Lipscaniul putoarea de excremente.

P1010026Proprietarii sint putini aici, cel mult cei care au inchiriat sau si-au tras o crisma aici. Majoritatea caselor sint pline de venetici, care s-au instapinit de-a dreptul. Au intrat pe vremea lui Ceausescu sau acum dupa 89, in numele abandonului de catre stat, ori a luptei oarbe pentru revendicare, si aici au ramas. Cum un proces de revendicare poate dura si 10 ani, va dati seama ca locuitorii de ocazie se bucura de sederea in centrul vechi.

Lipscaniul nu are decit vreo doi-trei pomi. Nu respira. “Are plaminii” terminati. E totul doar ciment-betoane. singurul loc cu gradina este cel din capul centrului vechi, un maidan lasat in parasire.

E un Centru abandonat practic de catre noi toti, De catre locuitori, ca nu-i locul lor. De catre autoritati, ca nu-i campanie electorala, de catre clienti care se bucura de peisaj si pleaca pe patru carari de bere sau de vin.

Daca mai puneti si infernul zgomotului va dati seama ce bine e sa dormi aici.

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

2 comentarii

 1. Comentariu scris de madison , jimmy
  Publicat la data de 2.5.2010, ora 8:43 pm

  …poţi adăuga şi..http://bucharestunknown.com/ :cool:

 2. Comentariu scris de madison , jimmy
  Publicat la data de 3.5.2010, ora 2:57 pm

  azi se-mplinesc 3 luni de când am”cunoscut”3 oameni formidabili !!!Unu’e Cezar (care ne încântă cu escapadele sale..fără de sfârşit) , un altu’e Varujan Pambuccian şi,mai ales, ANTO din CND :cool: Sincer , vă mulţumesc că existaţi…

Trackbacks

 1. Istodor » Blog Archive » Institutul vietii: E 08:08
  30 April 2010
 2. Meditația de luni « Gabriela Savitsky
  3 May 2010
 3. Ia mai si plecati din tara asta! Parasiti-o un pic. Merita « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET
  8 May 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube