Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, Chile

canion atacamaAzi, Chile. Un coltisor, nu toata tara.Razvan Terenche a raspuns pe lung. Mihai Buzea a intrebat pe scurt.

MB: Pai ziceai ca mergeai spre Bolivia!
RT: Spre Bolivia si mergeam, da’ am zis sa ma abat putin spre vest, in Chile, sa vad desertul Atacama.
MB: Inteligenta miscare, intr-adevar. Si l-ai vazut?
RT: L-am vazut, fi-mi-ar capul de ras! Ca nu e mare inginerie. Am trecut granita argentiniana si-am debarcat in San Pedro de Atacama, o naspete de oras.
MB: De ce?
RT: Stii care-i porecla lui? “Tourist trap in the desert”! E genul ala de loc in care nu exista nici o alta singura sursa de venit in afara de banii turistilor, asa ca marea gaselnita a localnicilor e sa te arda la pret. La absolut orice bun sau serviciu din oras! Care nici macar nu e oras, de fapt, e un fel de sat mai mare, plasat intr-o oaza.
san pedro de atacamaMB: Tu cat ai stat?
RT: Doar patru zile. Am scapat repede, da’ nici acum nu-mi dau seama daca a meritat sau nu. Pot spune doar ca putine locuri din calatorie mi-au lasat o amintire asa dubioasa ca San Pedro de Atacama.
MB: Am inteles. Dar desertul, cum e desertul?
RT: Ca desert, n-ar fi chiar rau. Isi respecta fisa postului, adica n-are nimic viu in el. Geologie pura. Piatra, nisip, canioane, pustietate absoluta. Roca in toate dimensiunile si formele, de la particulele purtate de vant care-ti intra peste tot (nu vrei sa stii unde!), pana la munti de 6.000 de metri. Am fost in Valle de la Luna si in Valle del Muerte, si pot pentru ca sa-ti spun ca m-am vindecat de mizantropie, cel putin partial. Bai, e din alt film! Zici ca esti pe alta planeta – da’ nu Pandora, nu, baiatule! Pe o planeta complet moarta. Mumia unei planete. Impresionant, nimic de zis. Dar chestia e ca ajungi acolo, faci excursia sau excurisiile prin desert, dupa care ai bifat ce era de bifat si vrei sa pleci. Alti bani si ca sa pleci din gaura aia!
valle del muerteMB: Si cum ai facut?
RT: M-am lipit de un autobuz care m-a scos in Calama. Asta e ultimul oras chilian, inainte de frontiera boliviana. Am mai stat o noapte si-n Calama, si abia dimineata am reusit sa iau alt autobuz, o ragaoace antica si de demult, si cu ala am calatorit spre Bolivia. 540 de kilometri, in conditii de colhoznic. Un fleac, m-au ciuruit!

Taguri , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Un raspuns

  1. Comentariu scris de madison , jimmy
    Publicat la data de 9.7.2010, ora 7:34 pm

    :cool: chiar mişto stilu’ ăsta de-a comenta o călătorie inedită :!:

Trackbacks

  1. Chile in TURUL LUMII facut de un roman » uichendist.ro
    8 July 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube