Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Seven Summit si Seven Volcanoes

Coco Crina Popescu

”Ne-am intors din America cu toate obiectivele îndeplinite (Pico de Orizaba! McKinley!) şi încă ceva pe deasupra: m-am întâlnit şi împrietenit cu Jordan Romero, împreună cu care voi pleca la iarnă în ANTARCTICA!

Pe lângă Seven Summits, circuitul în care voi urca în Antarctica al şaselea vârf, mi-am propus un un alt obiectiv special care e foarte aproape de îndeplinire: să urc Volcanic Seven Summits (cei mai înalţi vulcani ai lumii de pe fiecare continent). Cei 7 vulcani sunt: Elbrus – Europa, Kilimanjaro – Africa, Damavand – Asia, Giluwe – Oceania, Ojos del Salado – America de Sud, Pico de Orizaba – America de Nord, Sidley – Antarctica. Dintre aceştia am urcat deja şase (Elbrus, Kilimanjaro, Damavand, Giluwe, Ojos del Salado şi Pico de Oriaba). Pe scurt, mai am doar un pas foarte mic pentru a-mi realiza acest vis! Dacă reuşesc să duc la capăt Volcanic Seven Summits, voi fi prima alpinistă din lume care a reuşit să urce cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent. E o responsabilitate mare, dar bucuria compensează toate eforturile.

Expediţia “Antarctica 2010″ se va desfăşura între 10 decembrie 2010 – 20 ianuarie 2011, în masivele Vinson şi Sidley şi este organizată de 7SUMMITS Rusia. Aceasta este prima expediţie sportivă organizată vreodată în Mount Sidley. Este o expediţie internaţională la care va mai participa, lângă americanul Jordan Romero (are doar 14ani şi este cel mai tânăr din lume pe Everest) şi italianul Mario Trimeri (de 43 de ani, are în palmares circuitul Seven Summits şi vizează, prin ascensiunea Mount Sidley, titlul de primul alpinist care încheie circuitul Seven Volcanoes).

Fiind prima expediţie organizată pe Mount Sidley şi beneficiind de participarea unor nume cunoscute în alpinism, care vizează realizarea atâtor premiere, mediatizarea va fi pe masura importanţei acestui eveniment.

Toate bune si frumoase, dar a face o expediţie nu constă pur şi simplu în a spune “mâine plec în Antarctica” şi gata, te şi sui în avion. Pentru asta trebuie antrenament şi bani, care, după cum bine ştiţi, nu vin singure. Antrenamentul este partea cea mai uşoară de făcut; partea cea mai grea, în pregătirea unei expeditii, este găsirea sprijinului financiar.

Expediţia din Antarctica stă sub semnul incertitudinii tocmai din acest motiv: lipsa fondurilor necesare, care se ridică la suma de 70.000 EURO. Acum suntem în căutare de sponsori care să se alăture expeditiei noastre viitoare.”

Conturi bancare (deschise la BCR RASNOV – CIF 23461968)

CLUBUL MONTAN ALTITUDINE

RO62 RNCB 0058 0987 5236 0001 – Cont RON

RO35 RNCB 0058 0987 5236 0002 – Cont EURO

RO08 RNCB 0058 0987 5236 0003 – Cont USD

Taguri .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

2 comentarii

 1. Comentariu scris de ovidiu
  Publicat la data de 10.10.2010, ora 5:07 pm

  Trecand peste reusita extraordinara a domnisoarei, cu banii astia doua familii si-ar salva caminul si nu ar ajunge sa doarma in strada, 3 case deteriorate de inundatii ar putea sa-si gazduiasca din nou amaratii, o cantina a saracilor ar da de mancare o luna de zile, 4 copii cu leucemie pot visa la un transplant de maduva si si-ar mari sansele de a ajunge sa auda si ei de performatele domnisoarei…

 2. Comentariu scris de Angel
  Publicat la data de 11.10.2010, ora 8:13 pm

  Sper din tot sufletul sa reuseasca si in proba de strangere de fonduri si in expeditia lor! Am inteles eu bine, are doar 16 ani? In ultimul timp am observat ca locatiile extreme au devenit obiective turistice, ceea ce ma atrage foarte tare!

Trackbacks

 1. De la Pico de Orizaba la Talkeetna cu alpinista Coco Crina Popescu » uichendist.ro
  13 October 2010

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube