Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Omul. Interviu, Poza Cultura Istorie

cacarumbas

Unde poţi trage în Telega dacă nu la “tremurat gros”, la New York, la Viena, la Las Vegas, adică, la tanti Gina, la doamna Cacarumbas. Într-o căsuţă de lemn. Şi dacă vrei poveşti ţi le oferă împreună cu un pachet de cazare-tratamente-masaje. Da, aici de unde Irina Loghin tocmai şi-a termin slăbirea acum două săptămîni, iar Andreea Marin înfrumuseţarea, acum cîţiva ani.

Întîi despre puşcăria Doftana.

Legenda o ştie tanti Gina Cacarumbas:

“O tînără proprietară de terenuri din zonă, cu multă vreme în urmă, s-a dus însoţită de patru argaţi să-şi inspecteze latifundiile în zona actualei puşcării Doftana. Acolo o bandă de tîlhari a bătut-o, batjocorit-o şi prădat-o fără milă. A scăpat cu viaţa, s-a tratat la Viena şi la întoarcere a construit puşcăria cu 365 de celule (cîte zile are anul) şi a lăsat un blestem asupra locului: tîlharii şi răufăcătorii închişi aici să nu scape cîte zile or avea.”

Puşcăria, cu istoria ei veche şi părăsirea mai nouă trăieşte încă. A fost bar, discotecă, s-a vrut chiar bordel, muzeu al comunismului. Doamna Cacarumbas din Telega are propriul plan de afaceri, posibil de pus în operă cu imaginaţia dumneaei şi banii altcuiva. Puşcăria ar urma să se transforme în hotel, camerele să fie celule. Doamna Cacarumbas gîndeşte un regim special de închisoare: turistul urmează să stea închis în celulă, singur, şi la fiecare ieşire solicitată sau vizită dorită să plătească un tarif. Personalul va fi îmbrăcat în costume de gardieni, turiştii în costume de puşcăriaşi, dar confecţionate din materiale scumpe, totul de mare lux, de a dreptul chici voit, numai senzaţia de privare de libertate să existe. Libertatea aici s-ar cumpara cu bani, nu cu bună credinţă, nu cu cinste. Cum vi se pare?!

Oho, dar cîte poveşti nu are această Circe a Telegăi, această unică Şeherezadă? Mîine, scandalul viermuşilor de Telega. Viermuşii “de bani gata” contra celor “nomeclaturişti”.

Tanti Cacarumbas va dormi mereu la poartă, are ea locul ei de-o viaţă, de primăvara devreme pînă toamna tîrziu-tîrziu. Cine vrea să pună urechea pe sare, iată unde îi este locul:

Taguri , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

No public Twitter messages.

Youtube, eu tube, noi tube