Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri (v1.0 beta)

Categorii: Tragicul rutier

 • P1010045Numai Oly mă putea scoate din buclucul unei negîndite şi păcătoase gripe. Aşa că, plănuisem să fiu sănătos şi să lenevesc cît Oly v-ar fi plimbat printre bucate moldave, cînd gripa, nemernică, m-a ţintuit în coşmar. Oly, mulţumesc.
 • Fiindcă am plecat cu gripa la drum joi seara spre Sibiu şi n-am putut să ies din Bucureşti. Între Ştirbei vodă şi Eroilor am făcut jumătate de oră. E o palmă de loc. Era ora 8 seara cînd Militariul, Drumul Taberei se întorc acasă. De un secol e aceeaşi poveste în zona asta, cu gîtuirile dinspre Leu, Răzoare şi Valea Cascadelor. Imposibil de trecut. Aş fi pierdut o oră jumătate ca să ies din Bucale.
 • Am drăcuit, înjurat, febra mă bîntuia, aşa că la prima stradă liberă m-am întors. Am dormit pînă la cinci dimineaţa şi la şase, vineri iar am luat-o de coadă.
 • Într-o oră şi 20, am dat pedală şi am ajuns la Piteşti. Autostrada plină de asfalt luat, te bucură în final unde nu mai intri în Piteşti. Ochii mi se închideau de rău, dar cu muzici recunoscute în vîrste anterioare, Alifantis, ABBA, Divine Comedie, la maxim, am împins-o brav pînă la Deduleşti.
 • Aici, la Deduleşti să nu uitaţi să faceţi popas. E micul de Deduleşti. Bun-nebun, dar e musai să-l poposeşti.
 • E, de-acolo, din Deduleşti şi pînă în Sibiu, am mers ca după mort. La 11 am ajuns. 11, bre, după 5 ore.
 • Şi am mai tremurat un pic: după Piteşti, senzorul de benzină mi-a arătat că eram pe gol. Şi nici o benzinărie. Niciuna. Şi TIRuri doldora pe care n-aveam cum să le depăşesc. Norocul meu: ajuns la Sibiu, pe stînga, Casa Studenţilor=Astra Film.
 • Din Casa Studenţilor am fost trimis spre IBIS hotel. Despre IBIS, 59 euro pe noapte, dubla, despre filmele de vineri, pe curînd.
 • Un uichend cultural aşadar. Un uichend pe eveniment. Un uichend printre Cristi Puiu, Cristi Tabără, Vintilă Mihăilescu, Budrală si Kato, cei doi tipi ce ţin steagul sus. Este a 20-a ediţie. Astra Film. Aici, în direct, povestim ce e de văzut, de premiat.
Momentul sponsorului

Taguri , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

3 comentarii

 1. Comentariu scris de Oana
  Publicat la data de 31.10.2009, ora 11:41 am

  altadata cand mai mergi la Sibiu, nu rata si Marginimea Sibiului!!! De ex. Gura Riului. Pensiuni si aer curat si vederi de vis!!!!! Ca sa nu-ti spun cum duminicile satenii se imbraca in portul traditional din Marginime.

  Raspunde
 2. Comentariu scris de Razvan
  Publicat la data de 31.10.2009, ora 2:49 pm

  Ai avut ghinion: joi 29.10 s-a deschis la apaca mallul nou, cotroceni si nu mai stiu cum…deci toata lumea acolo se ducea, sa nu crezi ca mai merge atata lume cu masina inspre si dinspre dr. taberei/militari…e criza, dar se vede ca nu la buzunarul pentru mallul nou…eu am facut o ora si 30 de min d ela berzei pana la intersect. cu elefterie de unde m-am intors pe la opera si am ajuns in 5 min pe sos panduri!!

  Raspunde
 3. Comentariu scris de Istodor
  Publicat la data de 31.10.2009, ora 5:08 pm

  oana, da, asa fac! sibiul il traversez doar. sint pentru un uichend pe eveniment. atit. dar il vizitez azi, pina la festivitatea de premiere.

  Raspunde

Trackbacks

 1. Astra Film Sibiu: Drumul Bucuresti-Valea Oltului-Sibiu intre pasul strengarului si pomana mortului | CanCan
  31 October 2009

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

Youtube, eu tube, noi tube