Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri (v1.0 beta)

Categorii: Muzici si mirosuri, Sfantul gratar: si aperitiv si desert, Spritzul milenar

La Valea Iazurilor, mîncarea: gustoasă şi ieftină. Borşul de peşte de numai 7 lei clar, fără mirodenii. Platoul pescăresc = 37 lei pentru 2 persoane (vezi file de meniu)este variat şi gătit curat. Lipsesc: şerveţelele, olivierele sau un bol de apă. Toaletele sînt curate, moderne, îţi speli mîinile şi trebuie să ai răbdare să le usuci la uscătoare. Vinurile bune lipsă din listă, vinul la carafă, cel alb mediocru. Peste iaz, locurile pentru pescuit sînt atît cît e nevoie amenajate, cu umbrele, ponton. De pe malul celălalt se auzea muzica, pescari care petrec. Vara este mai plăcut cred să dormi în căsuţe (50 lei pe noapte), în hotel este curat (140 lei/160 lei/camera dublă/noapte), ai în unele camere jacuzzi, dar este mai puţin romantic, mai kitsch, uiţi de iaz şi ponton.
La Eliza (restaurantul primarului sau al nevestei)construcţia este corectă, piscinele luminate, totul este ingrijit, detalii perfecte, gladiole imense roşii, peisagistică controlată, chelnăriţa Adriana amabilă şi zîmbitoare, întîi, apoi, neglijîndu-mă cînd a apărut un mascul jos şi muşchiulos în maieu colorat. Preţurile? Piperate, coupe jaque-ul este doar o salată de fructe cu îngheţată şi frişcă, cocktailuri. Deserturile de aici m-au costat cît mîncarea de la Iazuri. Aşa mi-a trebuit! Poţi să închizi ochii, să priveşti printre gene BMWeurile şi Mercedesurile din parcare şi Belciugatele te poţi crede pe malul Mediteranei. Dupa cum arata Eliza, nici in Nisa nu vezi asemenea ridicari spre soare. Cazarea? Culmea: in căsuţe albastre. Cu aer condiţionat sau încălzire, contra 120 lei/noapte.
Cei de-ai locului spun ca Eliza este pentru tineri şi fiţe, pentru cei care vor să mănînce şi să se distreze, hai la Popasul Diana, lîngă Eliza.
De fapt, muzica Queen-We are the şampioni se amestecă cu muzica de taraf. Tarafu-i de la Diana. Popasul în sfîrşit de culoarea locului. Mult lemn, ponton peste iaz, ţarc cu lebede, raţe, lăutari care îţi cîntă la masă, chiar şi fără să-i cinsteşti, solista Liliana are voce subţire şi nerv (mîine vedeţi filmul cu Lili). Ospătarii sînt de modă veche, îşi iau meseria în serios. Vinul roşu, la carafă, de dat cu căciula după cîine. Am luat roşu că numai puteam… la 2 mititei. Saramura de crap, da!!! Toaletele, ah, cu săpun, hîrtie… 7,5 borşul de peşte, 2,5 mititelul, 22 saramura, 11 vinul la carafă.
Ospătarul cu ochelari, aer de mitocan, şlefuit de clienţi, e încîntat de loc îmi spune: „aici este locul preferat al primarilor şi oamenilor de afaceri din judeţul Călăraşi, în timpul săptămînii. În uichend vin fiţele la Eliza, la primar.”
Pe malul iazului, pescari, însoţitori, grătare.

Azi, drumul inapoi. Povestit. Mîine, veţi vedea cît de bine mi-a fost. Publicam chitanteleDăm premiile Belciugatele.

Momentul sponsorului

Taguri , , , , , , , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

8 comentarii

 1. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:13 pm

  Da, se pare ca in Belciugatele s-a mutat galma de pe Herestrau si Snagov. poate e mai bine, dar turismului nu-i face bine. Vara pe acolo se poate obtine o masa sau un loc de cazara doar cu rezervare …
  Preturile sunt ,uah, cam saltate si par inspirate de localurile din Bucuresti.
  Serviciul pare onest dar nu are stil(rii stau agasant de aproape si umpu paharele dupa doar o sorbitura, ori sunt scortosi si aroganti).
  O partida de pescuit pe acele balti e de programat din timp si ascuns bani de nevasta.
  Mie nu mi se pare un loc prea prietenos celor cu venituri medii.
  Calitate -pret – dezavantajos.

  Raspunde
 2. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:19 pm

  Istodor, daca vei mai fi candva pe aceasta zona recomand spre investigare o discoteca . Este ceva mai sus pe Dn.N3, imediat ce drumul iese din Fundulea pe stanga dupa benzinarie.
  Localnicii povestesc ca acolo de vineri sipana duminica -spre luni sunt “petreceri mai deosebite”.

  Raspunde
 3. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:26 pm

  Ca recomandare celor amatori de liniste si plimbari placute in zonele limitrofe Bucurestilor , recomand tuturor sa evite zilele de luni, vineri sambata si duminica.

  Raspunde
 4. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:37 pm

  Mai adaog faptul ca pana la Belciugatele sunt doar 16km de drum bun, neaglomerat si chiar placut, singura portiune cu gropi este aceea de pe pasajul cf inainte de Branesti.

  Raspunde
 5. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:40 pm

  Istodor, poate saptamana viitoare vei incerca si zona Cernica….
  Pe vremuri acolo in zona tibanul realiza emisiunile sale cu bors si plachie facute de vasilica…

  Raspunde
 6. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:42 pm

  Zona Cernica e frumoasa iar manastirea si cimitirul merita a fi vizitate. Pe lacul cernica am vazut plauri care migreaza in functie curentii apei, la fel ca in delta.

  Raspunde
 7. Comentariu scris de madison , jimmy
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 7:56 pm

  …să fie al naibii , specialitatea bucătarului lu’ peşte prăjit : ”ton + merlucius” precis pescuit c-o seară’nainte !!?

  Raspunde
 8. Comentariu scris de Paul_a
  Publicat la data de 14.9.2009, ora 12:06 am

  Noapte, viroaga, stele si marlboro, asa vad testul tau rabdare si tutun, stelele prea sus, miros de saracie prea aproape.

  Raspunde

Trackbacks

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Publicitate

Comentarii recente