Categorii: Breaza Brasov, Mincare si bautura traditionala
Am început la ora 8 seara:
- Tobă, salam de vară, caltaboş, brînză. Adunate de prin mici dejunuri si zgircenie.
- 2 salate: beouf si ciuperci. Diferite între ele ca Maggi şi Vegeta.
- Sarmale grase rău.
- Păstrăv pe grătar, fad.
- Ceafă de porc, cam maronie şi iască.
- Murături murate. Bune doar de stors fierea lor cu buzele.
- Tort de la Plus supermarket.
- Berea şi şampania proastă gratis.
După 0,00 noaptea, gazdele brusc au dispărut.
- Nouă ne era bine că eram între noi. şi de aceea ele ioc. Pe la 3 au aparut surprinse ca ne vad in viata. Si ne-au intrebat sadic: mai vreţi?
- Cred că de-ai dracului am răspuns în cor: “Da! Vrem tot să mîncăm.” Vroiam să vedem cît de meschini pot să fie.
- Oricum a doua zi, spre 4 după amiaza ne-au servit iar caltaboşi, iar salam de vară. O ciorbă de perişoare. Deloc acră. Si cu aceeasi intrebare in ochi: “Mai vreti?”
Culmea este că ciorbele făcute în casă erau bune, gustoase.
- Asta-nseamnă că femeia nu era chiar bîtă în ale gătitului. O fi bătut-o în cap lenea.
- Dacă te bucurai de ciorbe era un calvar să ceri sare-piper-smîntînă. Sarea şi piperul de prin solniţe erau pe fundul borcănelelor, iar smîntîna încuiată-n frigider. Nu le trăgea prin cap c-ar fi nevoie de ele.
VOI CU CE ANTIPATICI ATI peTRECUT NOAPTEA DINTRE ANI?
Publicat la data de 4.1.2010, ora 2:53 pm
Mi-a placut review-ul la mancare, chiar asa e! Voi ce credeti, ca spre exemplu in zona Bran-Moeciu, se servesc produse traditionale? Da, traditionale de la Selgros si Metro BV! Sunt pensiuni construite de bucuresteni, din bani sifonati de la UE, colosi de beton de enspe camere! Ati vazut voi vre-o ferma? Grajduri unde sa abunde gaini, porci, vite? S-au emancipat, asta e, si gustul banilor a prins. De revelion, teoretic, se fac cei mai buni bani, si reducerea costurilor e strategia gazdei, doar e criza, nu? Dar hai sa vedem si marlania turistului roman, caci ea exista si e cat casa! E plin de marlani care vor o camera de 2 locuri si ei sunt 4, dar platesc camera, nu? E plin de marlani care odata cazati vor si pe masa si pe tacsu’, vor gratar, vor lemne, e frig in camera (ca marlanu e obisnuit la 26 de grade), etc, etc. Oferta si manierele gazdelor sunt croite exact pe manierele oaspetilor (fara nici o aluzie la povestea de fata). Asa cum clasa politica actuala e oglinda Romaniei actuale.
P.S.: nu pot sa nu remarc postacii din partea vilei care dau limbi maronii pe aici, mai rasfirati!
Publicat la data de 4.1.2010, ora 3:31 pm
Am citit si eu postarile anterioare….
ma incearca un regret cind vad cit de porniti sunt unii sa conteste absolut tot turismul din Romania… asa cum nu exista negru absolut nu exista nici alb absolut.
Eu am facut Revelionul mult mai aproape: Sarata Monteoru, linga Buzau. Aprox 18 mil pt 2 persoane , din 30 de la prinz si pina in 3 ianuarie tot pe la prinz. 4 nopti de petrecere cu dans cu DJ care chiar isi cunostea meseria. Am invatat de la gazda noastra sa dansam Calusarii si Zrba Grecul (vai de burtile noastre care erau cam prea pline). Meniul din nopatea de revelion pe stil restaurant dar f bine gatit. O observatie, vinul (la carafa, alb si rosu de Petroasele care este la 6 km) a fost fara numar (cine a vrut si… cit a putut !) aperitivele de la inceput la fel (of course asta presupunea si o doza rezonabila de bun simt din partea musafirilor). La micul dejun care se servea pina pe la ora 16 (functie de ora de trezire a musafirilor)!! se servea un excelent iaurt (sau lapte batut) cumparat de la un fermier din apropiere iar surpriza cea mare (pentru mine, mare cafegiu) a fost faptul ca am avut tot timpul cafea proaspata si buna (facuta la filtru) la dispozitie pe gratis (incaodata repet, totul intr-o anumita doza de bunsimt din partea noastra a musafirilor).
Nu trebuie sa ma credeti pe cuvint (chiar dimpotriva as spune eu) mergeti la Casa cu Tei din Sarata Monteoru si verificati voi insiva!
Ca si “programe” turistice: vizitare pensiunea “cu butoaie” din Pietroasele si degustare in crama de acolo a excelentului Tamaios de Pietroasele (si nu numai) cu achizitie pe loc la preturi de producator (4-7 lei/litru).
Vulcanii noroiosi de la Berca. Tabara de sculptura de la Magura si manastirea Ciolanu. Plimbari prin padurea care incepe in spatele Pensiunii.
O experienta pe care o recomand tuturor!
PS Gazdele spuneau ca perioada cea mai frumoasa de vizitat este in aprilie cind tot pasaretul din padure este in perioada de amor nebun si putin mai tiriziu prin iunie cind este inflorit teiul care constituie mare parte din padurea din spatele pensiunii.
Publicat la data de 6.1.2010, ora 12:54 am
Subscriu. Pensiunea e facuta cu fonduri UE si apartine unui fost deputat. Foarte de treaba si el si sotia care e de fapt sufletul afacerii. Mancare buna cu produse traditionale iar vinul este excelent ca si tuica de altfel. L-ai uitat pe Filip superbul Saint Bernard care e stapanul de facto al pensiunii .E de mers in tot timpul anului mai ales pentru cei care doresc liniste si aer curat.