Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Sighisoara

P1010049In toata nebunia turistica romaneasca, exista-nu exista, am descoperit un om pe care-l respect: Dorin. El a deschis si Tirgul de Turism cu toba lui.

Face zilnic un lucru uluitor. Imbracat in tobosar, alaturi de un strajer, povesteste cetatea Sighisoara. Saluta in zeci de limbi vizitatorii. Si anunta ora exacta. Da, orele importante, vara, iarna doar simbata, duminica. El este Dorin.
Iata scurtul meu interviu cu el:

 • TOBOSAR AL CETATII AM DEVENIT INAINTE DE A INTRA LA FACULTATE ,DAR AM CREZUT IN ACEASTA POVESTE DEOARECE FACE PARTE DIN ISTORIA ACESTEI CETATII.
 • COSTUMELE SUNT FACUTE DUPA FOTOGRAFIILE STUDIATE LA MUZEUL DE ISTORIE DIN SIGHISOARA,PE ACEASTA CALE II MULTUMESC DIRECTORULUI NICU TESCULA CARE A SUSTINUT ACEST PROIECT.
 • IN FIECARE ZI ESTE O NOUA EXPERIENTA PENTRU NOI,VIN ALTI TURISTI DIN TOATA LUMEA.
 • DE PATRU ANI DE CAND BAT TOBA PE STRADUTE AU VIZITAT IN NUMAR MARE SIGHISOARA 56 DE TARI EU ASA AM INVATAT SALUTUL DE BUN VENIT TURISTILOR CARE VIZITEAZA SIGHISOARA.
 • IARNA IN SIGHISOARA SUNTEM DOAR SAMBATA SI DUMINICA,IAR VARA SUNTEM ZILNIC PE STRADUTELE CETATII,IN PAUZE INTRAM PRIN RESTAURANTE IN GARDA SI SPUNEM:
 • -”LUME LUME SA STIE TOT NATUL GARDA CETATII SE SCUZA SI VA SPUNE CA TREBUIE SA VEGHEZE PENTRU DUMNEAVOASTRA,BINE ATI VENIT LA SIGHISOARA ,POFTA BUNA AM ZIS-ADJUDECAT-FACEM SA FIE BINE
 • GARDA CETATII ESTE FORMATA DIN DOMNMITE STRAJERI SI AUSTRIECI DE SEC AL XVIII-LEA SI TOBOSAR AL CETATII CARE IN SEC AL XVII-LEA ANUNTA PROCESELE PUBLICE ..
 • CA REMARCI A TURISTILOR AUD DOAR LUCRURI POZITIVE,DATORITA FAPTULUI CA PRIMARIA SIGHISOARA NE SUSTINE NOI FACEM FOTOGRAFIILE GRATUIT SI SPUNEM ASTA PUBLIC,TURISTI SUNT INCANTATI,PROMOVAM TURISMUL CULTURAL PRIN PREZENTA PERSONAJELOR CARE PERINDAU PRIN CETATEA MEDIEVALA.
 • DE REVELION SUNTEM TOATA NOAPTEA IN CETATE PENTRU A VEGHEA SA NU SE INCALCE LEGEA LOCULUI,INTRAM PRIN RESTAURANTE CANTAM LA MULTI ANI,

Dorin e absolvent de  ARTA SI DESIGN CLUJ-NAPOCA in 2009. Aici gasiti citeva din tablourile lui.
In luna mai SE VA DESCHIDE IN LUNA MAI CEA MAI FRUMOASA GALERIE DE ARTA CU TITLUL ZUPER GALLERY

Taguri , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

2 comentarii

 1. Comentariu scris de Delia
  Publicat la data de 27.3.2010, ora 3:24 pm

  si eu vreau sa ma duc la sighisoara de 1 mai. spre rusinea mea, n-am fost inca niciodata. pe urma la sohodol. aer curat, iei dimineata de la tanti maria lapte proaspat de la vacuta fericita si o tuica de la barbatu-sau, faci o plimbare, te saluti cu toata lumea pe drum, culegi ciuperci din padure si le faci la gratar. mhm. desi cred ca e prea devreme pentru ciuperci. si liniste… nu prea e semnal acolo. auzi greierii si nechezatul cailor de pe dealu de vizavi. bine, si-a facut deja aparitia si peizanu cu vila la munte, dar drumul e suficient de prost incat sa descurajeze adevaratii spargatori de seminte.

  Raspunde
 2. Comentariu scris de Istodor
  Publicat la data de 27.3.2010, ora 7:41 pm

  du-te, delia, la sighisoara. merita

  Raspunde

Trackbacks

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

Youtube, eu tube, noi tube