Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri

Categorii: Aici plecam de-acasa, New York

15338_1139041439439_1329508567_30361140_3260289_nACUM iulia motoc si uichendist sint in direct! ATACA-I pe hotnews. Iata tot interviul lor

Continuam periplul nostru. ONU de la Geneva l-am pasit dimineata. Acum sa ni se auda pasii la ONU New York. Sau in afara lui?

DE LA ORA 15 uichendistul si Iulia sint in direct pe Hotnews. Pina atunci ce ne spune Iulia Motoc? Despre New York:

Angelina Jolie, Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones fara machiajul de scena URA!

Vedete sint doar “Pendulul lui Foucault” si vitraliul lui Chagall 1)

De mincat? restaurante etnice din imprejurimi, in  special asiatice 2)

MET-opera si muzeu, la Moma si Guggenheim Museum sau la Carnegie Hall 3)

Shopping la Woodeburry 4)


Iulia ne este ghid:

  • “La New York  este sediul construit in 1961, de 11 arhitecti. Poti vedea ” Pendulul lui Foucault” cel despre care povestea Umberto Eco, un vitraliul a lui Chagall si multe alte obiecte donate de fiecare tara inclusiv o tapiserie roamaneasca.
  • Poti manca  la etajul 4 sau la 12 dar este mai bine sa iesi din cladire la nenumaratele restaurante etnice din imprejurimi, in  special asiatice,  cu riscul de a vedea la masa de langa de tine colegii care isi ascund mai mult sau mai putin vizibil badgurile de ONU.
  • Favoritul meu ramane” Les deux amis” un bistrou frantuzesc de pe strada 52 condus de libanezi unde o poti asculta pe Edith Piaf. Oficialii etajului magic 39 nu ies din cladire, ii poti vedea rar la restaurantele din interior sau in masinile care ii conduc spre obisnuitele lunchuri de lucru.
  • Cand ai sesiune la ONU la New York iti propui de fiecare data sa ajungi la MET-opera si muzeu, la Moma si Guggenheim Museum sau la Carnegie Hall. Se intampla rar sa mai timp si disponibilitate pentru mai mult de una sau doua expozitii si un concert. Iti ramane laptopul pe care poti sa-l aduci in sala unde citesti in pauzele de spete cronicile din New York Times.
  • Se intampla relativ des in ultimul timp sa asculti concerte importante mi-l amintesc pe cel a lui Borenboim in sala Adunarii Generale care are din pacate o acustica destul de slaba.
  • O mostenire a epocii “glamour” Annan au ramas “goodwill ambassador” asa ca ai a sansa sa le poti vedea pe Angelina Jolie, Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones fara machiajul de scena ceea ce te face sa reflectezi la notiunea de talent si arta de Hollywood sau pe George Clooney, banal in afara platourilor de filmare.
  • Shoppingul este cu adevarat extraordinar la New York in special la Woodeburry unde vin charteruri cu clientii din Europa sau in ciuda aparentelor chiar la Saks.
  • Interesant este cum conceptul de ” mall” pe care pe buna dreptate BHL il vedea ca unul din locurile populare americane care ajuta la vidarea creierelor s-a transformat in Romania intr-o notiune pe lux. La sesiunea de la New York de la ONU pleci intotdeauna cu senzatia ca a fost prea scurta.
Momentul sponsorului

Taguri , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Comentarii recente

Uichendist pe Twitter

Youtube, eu tube, noi tube