Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri (v1.0 beta)

Categorii: Sfantul gratar: si aperitiv si desert, Somnul lin si sforaitul aproape, Spritzul milenar

P1010112Bariera de la Pasărea de ieri mi-a întîrziat ospăţul, atingerea bucatelor, savurarea lor regeşte.

Astfel încît mi s-a făcut foameeeee şi n-am avut răbdare nici cu ospătarul, nici cu peştii. Nu m-am oprit la Complexul Eliza şi nici la popasul Diana. Am luat asfaltul sub roţi spre Valea Iazurilor. Şi-am intrat în Cîndeasca. Valea Iazurilor? Dacă n-ar fi fost apa, n-ar fi fost decît un pustiu. Cîmp gol, fără personalitate, plictiseală de cătun. Aşa apa dă contur, gust, cer, viaţă locului. Hotelul de la Iazuri e nou. Punct. În hol te îndoaie maiestatea, adică kitschul.  Prinăuntru e plină de culori nepotrivite. Camera are aruncat un albastru pe perete, nimeni nu-l cere, nimeni nu-l cheamă. Dar mîncarea.

Cobor spre restaurantul ca o corabie. Şi chiar trăiesc talazuri şi furtuni de zgomote în cortul-terasă amenajat lîngă restaurantul aşteptînd o nuntă. Aşa că nu chelnerul mi-a ţinut de urît vreun sfert de oră, ci dansul infernal al lanţurilor, cîrligelor, acoperămînturilor. O fi fost dansul foamei mele? Şi cînd îmi doream chelnerul, a venit liota de pisici. Sa le fi comandat lor de mîncare? Mi-ar fi adus peşte borş, platou pescăresc Valea Iazurilor? Chelnerul apare, ia comanda, dispare.  Mă lasă pradă dezlănţuitelor forţe ale cortului. Şi muzicii tehnp. Cînd vine iar, vine cu juma de kil de vinul casei. Comandasem sfert. Şi alarmat, a descoperit ceva pe fund, vreun OZN. Să-i fie de bine! Apare ciorba. Doldora de gust, peşte. E clar că bucătarul a prins peştele şi l-a aruncat în ciorbă. Platoul pescăresc are cinci-şase feluri de peşte cu mămăligă şi mujdei de usturoi. Vinul adus în sfîrşit nu-i rău, de şpriţ cinstit, demisec. Nu-s omul vinului alb.

În timpul ăsta, prieten mi-a fost un motan şchiop. Muzica tîmpă, tehno m-a mîniat, aşa că cititul neostoit al listelor de bucate mi-a fost căpătîi şi rotunjime: iepure, oaie… Lipsesc la Valea Iazurilor: un bol de apă, oliviera, şerveţele. Toaleta la bărbaţi e curată glanţ, doar că nimeni nu prea trage apa, iar bazinul de la toaletă e ars cu ţigara. Încet-încet terasa dansează în ritmul cortului tremurînd şi-a acordurile “Mirabelei Dauer-Eşti bărbatul altei femei”. Vine un botez peste mine. Şi au dat peste mine fete ce pregăteau flori, muzici şi mătăsici albe.

Momentul sponsorului

Taguri , , , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

5 comentarii

 1. Comentariu scris de andrzej
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 1:07 pm

  Observ ca in afara de motanul schiop, alte impresii sunt vagi.
  Cum a fost pestele(platoul pescaresc)- gust /pret, cum a fost camera in care ai dormit, curata sau nu, etc.
  Cam vag istodor, cam vag…..

  Raspunde
 2. Comentariu scris de andreea preshca
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 1:12 pm

  Aceasta Bonnie Taylor a Belciugatelor…
  o tusa nostalgica peste locul unde se-ngramadesc, placide, mai multe lumi din mai multe timpuri

  Raspunde
 3. Comentariu scris de madison , jimmy
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 1:36 pm

  drace…nici ”medalie” de bz. nu mai ai !!

  Raspunde
 4. Comentariu scris de Sol
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 2:54 pm

  Ai perfecta dreptate, sau cel putin am avut aceeasi viziune, eu am fost la Valea Iazurilor, probabil din aceeasi curiozitate ca si a ta, iar la plecare mi-am promis ca nu ma mai duc, singurul lor atuu este mancarea buna si bautura, care oricum nu prea tine de ei. Culmea ca si eu am nimerit acolo tot intr-o zi festiva, cred ca la vreo cununie.

  Raspunde
 5. Comentariu scris de Andrei from USA
  Publicat la data de 13.9.2009, ora 4:48 pm

  Interesant si util. Poate ca pentru o anumita categorie de turisti, stirile tale sunt bune, pentru alta rele. Ambele pot sa opteze pentru acel loc sau sa se fereasca de el. Sunt convins insa ca e real, deci eu cu siguranta nu o sa calc pe acolo. Eventual cu forta.

  Raspunde

Trackbacks

 1. Istodor » Blog Archive » Masaaaaaaaaaaaa la Belciugatele
  13 September 2009

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Publicitate

Comentarii recente