Istodor de sfirsit de saptamina: ponturi, socuri, aventuri (v1.0 beta)

Categorii: Fericirile, Socotelile

nicu

uichendişti din: Giurgiu, Olteniţa, Slatina, Craiova, Braşov, Sibiu, Buzău, Focşani, Constanţa, puteţi veni în Valea Doftanei, e la 3-4 ore de mers de la voi de-acasă.

Premiile pentru Valea Doftanei
uichendist.ro are unitatea sa de măsură: endorfina.
iată endorfinele:
apreciez locul perfect cu 7 endorfine = mîncarea excelentă, la preţuri omeneşti + somn bun cu vise frumoase + peisaj care te încîntă + atmosfera care sterge stresul şi gîndurile rele (natura+amenajări) + servicii de agrement care te fac să te simţi puternic şi învingător + petrecerea unei seri de neuitat + dorinţa se a reveni.

Uichendist.ro dă Doftanei şi Văii ei 1 endorfină: natura face toţi banii. În rest, nu te simţi în siguranţă, dacă nu-ţi iei cort-carne-grătar de-acasă. E întuneric şi frig toamna, dacă intri în Vale ăla eşti. Oamenii sînt amabili, cu chef de viaţă, dar sînt şi atît, n-au ce oferi. Caşcaveaua locală nu există, decît pentru festivaluri, ţuica nici atît, vinu-i mizerabil, drumurile-s bune, prost semnalizate. E efectul Nicu, de la Loissiana. E calm, răbdător, chiar dacă l-am luat de la meci şi l-am oprit să nu plece de la servici, dar ce mi-a dat? Atît putea: ciorbă de burtă, puţină-n burtă, ceafă cu cartofi prăjiţi, “tradiţionale bucate” şi cu cartofi prăjiţi pripit, vin chimic de m-a luat durerea de cap. “Momentul poetic” la fel: beri ca la oraş, ţuici-coniacuri din distilării de nici dracu’ n-a auzit.
Natura da e a lui Dumnezeu, turismul e al omului: nu-i. Nu ne ducem telelei prin lume, doar pentru a căsca gura. O facem o zi, după aceea vrem siguranţă. În Valea Doftanei eşti fiul ploii, mura ursului, ciuperca vitregă a pizzei de la oraş.

A, Câmpina are biserica ei şi Castelul Haşdeu. Sînt de neratat. Zgîiţi-vă pe pereţi. Merită.
Ah, Brebu. Locul acela tihnit, început de Matei Basarab şi definit de Brîncoveanu.

Momentul sponsorului

Taguri , , .
Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole similare din lista de mai jos (daca exista).

Un raspuns

  1. Comentariu scris de ipo
    Publicat la data de 21.9.2009, ora 5:07 pm

    Cum o iei din Lunca Mare spre Campina, pe dreapta, sunt niste case de vacanta de lemn (vreo 20). Acolo intrebi de Gigi Baicu, care e un localnic cu casa mai pe deala, asa. Si are nenea ala o tuica foarte naturala, desi nu prea tare. E pruna de pruna! :)

    Raspunde

Trackbacks

  1. Istodor » Blog Archive » uichendist.ro si endorfinele pentru Valea Doftanei
    21 September 2009

Lasa un comentariu


La 220

Aboneaza-te la RSSFii la curent! E gratis! Aboneaza-te prin RSS si citeste articolele in feedreader imediat dupa publicare.

Pub

Publicitate

Comentarii recente